fredag 29 maj 2009

Framme i Skellefteå/Raggvaldsträsk!

Resan ner till Raggvaldsträsk gick nästan utan missöden... när vi passerade centrala Skellefteå började det plötsligt höras ett skärande, skrapande ljud någonstans... Vi hade hamnat mitt i fredagsrusningen och vågade inget annat än följa med strömmen av bilar... Men som tur var blev det ganska snart stopp vid ett rödljus. Jag hoppade ut och kollade - men vi hade inte punktering och inget av hjulen kändes heller särskilt varmt... När det blev grönt svängde vi av från E4:an och tog sikte på en parkeringsplats - men då försvann ljudet och vi vågade oss tillbaka ut på E4 igen. Vi antar att det var bromsarna på släpet som fastnat och sedan lossnat igen - och håller tummarna för att det inte kommer tillbaka på hemvägen!

Framme i Ragvaldsträsk fick hästarna gå ut i hagen en sväng för att "sträcka på benen" - men det fanns ju GRÄS i hagen - så de var väl inte direkt rörliga... De verkade inte ens märka att även Nási gick i hagen - hälsade inte ens på honom!

När vi värmt upp hästarna red vi ner till ovalen. Sylvia var där och gav oss goda råd - perfekt! Jag började med att tölta i båda varven och fick de vanliga instruktionerna - halvhalter, sitta på rumpan, flytta mycket för skänkeln och ge eftergifter. Succesivt blev det bättre och bättre. Red även trav "håll ihop - och glöm inte eftergiften" och avslutningsvis ett varv galopp. Galoppen kändes bra och Sylvia sa efteråt att den varit det. Men att jag ska tänka ännu mer "uppåt".

Under värmningen i morgon sa hon att jag ska göra massor av halvhalter och flytta undan bakdelen "hela tiden" - i tölt.



Feykir dricker vatten...






...och kan sedan inte låta bli att välta hinken. Varför gör hästar alltid så? Hör gärna av er om ni har någon teori!
När hästarna nöjda gick i hagen igen - fortfarande mycket mer intresserade av gräset än av Nási - åkte vi till hotellet för att äta middag. Sedan blev det ångbastu, bubbelpool, vanlig pool, vanlig bastu och relax... Så nu tror jag att vi ska sova RIKTIGT gott! Det kan föresten behövas - veterinärbesiktningen är redan kl 08 i morgon trots att första klassen börjar först kl 10. Och ni måste LOVA att hålla tummarna för att vi klarar veterinärbesiktningen! Veterinären som är här blir alltid så misstänksam när Feykir börjar traven med ett litet "femgångsskutt"... Så i morgon kl 08 vet ni vad ni ska göra!

Inga kommentarer: