onsdag 20 maj 2009

"en och annan lycka i molntäcket"


...måste väl vara den mest underbara meterologiska felsägningen??!! För oss väderfixerade svenskar kan ju verkligen en lucka i molntäcket vara detsamma som lycka!


Bilden här ovan fotade Johan efter ett våldsamt åskväder med riktiga skyfall, sommaren 2008.


Nu ska jag snart till stallet för att rida lektion. Igen! Tänk att jag får rida lektion för Sylvia VARJE vecka - alltså 14 gånger/termin. Undrar verkligen hur jag ska klara mig under sommaren när ridskolan har uppehåll...? Sådant sommarlov vill jag ju inte alls ha! Har i alla fall preparerat mig inför dagens lektion med skavsårsplåster på insidan av båda knäna... (Nej Linda, det är inte bara du som råkar ut för sådana skavsår!) Fick dem i söndags när vi galopptränade och jag svettades minst lika mycket som Feykir i värmen... Trots att såren är pyttesmå kände jag av dem ganska mycket när jag red igår. Men med världens bästa skavsårsplåster från Compeed (ni får GÄRNA sponsra mig!) ska det inte vara något problem! Däremot är det hög tid att plocka fram lite svalare ridkläder - även för en frusen typ som mig.


När jag körde hem från jobbet hade svarta moln börjat torna upp sig på himlen åt Boden till och de närmade sig hotfullt... Trodde nog att det nästan skulle bli ett sådant skyfall som det varit när bilden ovan togs, men det blev bara ett beskedligt litet duggregn... Och nu har det redan slutat, så jag har väl inte ens anledning att rida i Woodfieldrock i kväll...


Får jag mer värk kan jag ju i alla fall skylla på lågtrycket. Det är bra att ha något sådant att skylla på - för jag har nämligen "syndat" och ätit BRÖD! Och definitivt inte vilket bröd som helst, utan "Mörk lant ciabatta" från Stenuddens gårdsbageri (ligger faktiskt inte så långt ifrån stallet). Kom in på ICA i centrum precis när de fått en leverans nybakt, doftande bröd från Stenudden och då kunde jag inte motstå! Det är föresten nästan enda chansen att få tag på brödet - när det precis levererats för i alla fall denna ciabatta brukar ta slut direkt! (Man kan visst handla direkt från deras gårdsbutik också i o f s, men det har jag aldrig testat ännu.) Jag avnjöt min brödbit med ett TJOCKT lager "religiös ost" (som min kompis mamma sa, d v s Philadelphia) så i alla fall pålägget var ju LCHF i alla fall. Vissa saker är det faktiskt värt att riskera lite värk för, ridning, sushi och Stenuddens ciabatta hör definitivt till den kategorin!

Inga kommentarer: