tisdag 13 mars 2012

Fått råsop av Försäkringskassan... :-(

Varför ens försöka komma igen - när FK ändå verkar vända alla försök man gör till att bli till en nackdel för en? Hur ska man orka kämpa sig upp när man ligger där golvad - ÄNNU en gång? Golvad av dem (FK) som borde ha som uppgift att stötta och hjälpa...

Att använda ord som "rehabiliteringskedjan" i sammanhanget är bara ett hån - hittills har de inte gjort NÅGOT för att jag ska orka kämpa vidare... och alla (försök till) rehabilitering har jag minsann fått tigga mig till själv.

Sammanfattningsvis: glashal uppförsbacke och motvind av orkanstyrka idag... :-(

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag snubblade över länk på Facebook om försäkringskassan. Om det är sant eller inte vet jag inte. Men det var en anställd som berättade hur det gick till när handläggarna satt med ansökningar för sjukpenning/sjukersättning. Handläggarna blir tvingade av sina chefer och juristerna att ändra i läkarintygen för kunna motivera avslag.

Jag känner inget förtroende längre för FK, jag gör inge annat än att bråka med dom. Dom menar att rullstolen är ett vanlig förekommande funktionshinder, och inget som skulle ge mig några merutgifter eller ökat hjälpbehov. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Det var nästan så jag hade lust att skicka en rullstol till henne, be henne sitta där en vecka och klara sin dagliga livsföring helt själv.

Har du möjlighet och ork så överklaga, så långt det bara är möjligt. Vi får inte ge oss mot FK, då vinner dom.

Kram
Jonna

Anna sa...

Hej Jonna!

Tråkigt att höra att du har lika dåliga erfarenheter av FK som jag... Att skicka en rullstol till handläggaren låter som en bra idé! Jag har ju övervägt att erbjuda mig att ringa min handläggare varje gång jag vaknar, varje natt. Skulle tro att hon är rejält less redan efter någon vecka. Medan jag tydligen ska vara opåverkad efter flera år med detta... Har överklagat till första instans nu, men tror faktiskt inte jag orkar gå vidare till nästa. Det börjar ta på mig så oerhört mycket mentalt, så det känns som att jag själv har mest att förlora på att förlänga processen. Men jag orkar som tur var jobba 75 % så jag blir ju inte helt utan inkomst även om jag ger upp när det gäller FK. Håller alla tummar att du orkar kämpa vidare - och att du kan få må bättre med tiden!
Kram Anna