onsdag 28 mars 2012

On the road!

Direkt efter jobbet åkte jag ut till Mariebäck för att packa ihop det sista, lasta hästar och åka mot Umeå. Lára och jag skulle ju få sällskap av Sylvia och Démantur för att först rida kurs två dagar och sedan tävla i Norrlandspremiären av Gaedingakeppni - tillika SM-kval! Av olika anledningar kom vi iväg senare än vi hade hoppats... Dessutom komplicerades det hela av att Sylvias bil är så låg (och dessutom REJÄLT lastad, med bl a hö för fyra dygn till två hästar) så ett metallstöd på hästtransporten skrapade i så snart vägen var lite ojämn... I Norrfjärden fyllde vi dock extra luft i bilens bakdäck och sedan gick det betydligt bättre!

Desto bättre var ju att våra hästar skötte sig alldeles utmärkt i transporten! Att transportera hingst och sto tillsammans kan ju minst sagt vara lite vanskligt. Det är tur att Démantur har sådant superlynne!!! Dessutom hade vi inte bara bundit fast dem i frambommen utan även på resp sida - för att minimera deras möjligheter att nosa på varandra. När vi tillslut kom fram till Umåker vid 21-tiden kunde vi konstatera att det hela gått helt utan incidenter! Skönt!!! Av metallstödet på transporten återstod dock inte så mycket...

Lára och Démantur inkvarterades ståndsmässigt - vi fick ett helt eget stall med 12 boxar! Men i morgon kommer det väl fler hästar. Och då ska vi få rida kurs! KUL!!! Och spännande att rida för en (för mig) ny instruktör!!!

Inga kommentarer: