tisdag 27 november 2012

Woodfield-renovering



I höst har min kära Woodfieldrock börjat läcka... plötsligt blev jag blöt på framsidan av låren och även på armarna vid rejält ösregn. (Och det har vi ju haft ganska många gånger...) Blev väldigt förvånad, för jag tyckte verkligen att jag varit rädd om den - har aldrig ens tvättat den ännu utan bara spolat av den skräp/smuts på utsidan... Men när jag kontaktade tillverkaren visade det sig ironiskt nog att jag varit FÖR försiktig! Genom att först tvätta (med speciellt tvättmedel för Goretex) och sedan torktumla på låg värme kunde jag nämligen återaktivera fodrets vattentäthet!

På bilden ovan testar jag effekten av ovanstående: jag spolade vatten på den och lät den sedan ligga blöt en stund på badrumsgolvet. Till min glädje kunde jag sedan konstatera att det var helt torrt på undersidan! I o m att jag nu åter är redo för regn borde det väl betyda att vi äääääntligen får riktigt vinterväder?!

Fr o m idag har vi i alla fall en liten antydan till vinter! Inte inne i Luleå visserligen eftersom havet fortfarande värmer... men strax innan man kommer till Gammelstad passerar man en "klimatzoon" där marken övergår till att bli vit. Tänk så stor skillnad bara 1 cm snö gör!!! Väderprognoserna säger att det ska komma mer snö på lördag. Som tur är har ju KG lovat att jag kan få ringa honom ifall jag får problem med snöskottningen nu när Johan fortfarande är konvalescent - bussigt!!!

Inga kommentarer: