onsdag 28 november 2012

Lára - med socker på!


Min så nätta Lára ser ju ut att ha en groteskt stor rumpa ur det här perspektivet... men jag tycker det är så häftigt att snön kan ligga så där på ryggen utan att smälta. Snacka om en päls som isolerar fantastiskt bra!!!

När jag åkte till stallet efter jobbet idag visade termometern -9 grader och jag är ganska säker på att det därmed blev nytt köldrekord för min ridning i höst. På marken ligger också ett tunnt men effektfullt snölager - är det ändå på väg att bli vinter tillslut?!

Det är ju lite extra pyssel innan man kan rida ut så här års... med alla reflexer, min suveräna boglampa o s v. Men tillslut var vi både Lára och jag redo att ge oss ut i mörkret. Det blev en timmes träningspass - bort till sjön. Skritt, "skrölt" och tölt med mycket böjning och lösgörande övningar på vägen bort. Intervaller med samlad tölt på hemvägen. Använde knepet att vända runt henne för ytterhjälperna på en liten volt för att förbereda tölten. Och bitvis kändes den riktigt trevlig!

Avslutningsvis fick hon varva ner i trav med lång, låg form och även då jobbade vi en hel del med böjning. Tillbaka i stallet fick hon mumsa sitt kraftfoder - nu också med "loppfrön" i för att förebygga sandkolik. (Just nu har det ju visserligen både frusit på och kommit någon cm snö - men jag vill se att det verkligen är vinter och att lervällingsperioden är över för den här gången innan jag tror det!)

Inga kommentarer: