torsdag 8 november 2012

När doktorn blev patient...


Johan när han är i sitt esse!


I onsdags morse cyklade Johan som vanligt till jobbet - och trots halkan lyckades han ta sig dit helskinnad. Men väl på sjukhuset halkade han på en tvålfläck i duschen och ramlade så illa att han bröt högra nyckelbenet på två stället, bröt ett revben samt slog i huvudet. (Men hade ändå tur i oturen så det blev ingen hjärnskakning i alla fall utan bara en rejäl bula.) Han var ensam i dusch- och omklädningsrummet för tillfället så han fick krypa längs golvet bort till sina kläder för att få tag i mobilen och ringa efter hjälp att ta sig till akuten.

Nu ligger stackarn hemma och har ONT - trots starka värktabletter. Hans hjälpsamma fru uppdaterade hans Facebook med en "notis" om händelsen och genast började kommentarerna välla in. Många som kommenterat är kollegor till honom - varför begreppet "fallriskbedömning" återkom om och om igen... (Det är tydligen något de alltid gör innan de skriver ut en patient från Stroke-enheten. Men nu var det alltså uppenbarligen doktorn som skulle ha behövt en sådan...) Förslag om duschstol och duschtofflor med "broddar" förekommer också... så jag skulle inte bli förvånad om han kommer att hitta sin "arbetsskrubb" belamrad med allehanda hjälpmedel på detta tema när han kommer tillbaka till jobbet igen...

Fram till dess är det alltså jag som ska vara den "friska och starka" här i familjen... en ovan sits, minst sagt! Bara en sådan sak som att bära hem matkassar... Det är nog läge att testa att handla på nätet med hemkörning och se till att de levererar när jag är hemma eftersom Johan inte kan packa in i kyl och frys. Snöskottningen kan bli värre... Jag har ju gått och längtat efter snön, men nu tycker jag absolut att de ca 5 cm vi fått i veckan räcker! Det är ju ljust och fint!!! Kan vi inte hjälpas åt att hålla tummarna för att resten av snön dröjer en månad till i alla fall??!!

Inga kommentarer: