måndag 26 november 2012

"Luftat" Johan



"Loppfrön" (psyllium)


Idag är det Eva som "luftat" Lára - de hade varit på en härlig "skaka loss musklerna-ridtur" in till byn. Själv ägnade jag mig istället åt att "lufta" Johan efter jobbet. Han har ju inte varit utanför husets väggar mer än ett par gånger sedan sin fallolycka för snart tre veckor sedan. Men när han nu gjort sådana framsteg att han faktiskt kan lyfta vänsterarmen ca 1 dm ut från kroppen av egen kraft tyckte jag det skulle belönas med lite "äventyr"!

Började med att skjutsa honom in till stan så han fick hämta ut sitt nya körkort. Ville dock inte riskera att han skulle bli allt för yster (han hade redan lyckats riva upp en av revbensfrakturerna igen helt på egen hand i morse...) Så för säkerhets skull blev nästa anhalt Hööks hästsportbutik på Storheden. Det fungerade utmärkt - Johan gick genast in i något slags meditativt tillstånd! ;-)

När ovanstående hink med "loppfrön" inhandlats (att ge Lára för att förebygga sandkolik nu när det är så lerigt i hagarna) hann vi dessutom med både ett besök på Granngården och ett på ICA i Gammelstad. Efter det bedömde jag Johan som tillräckligt "välluftad" och vände bilen hemmåt för att bjuda honom på middag.

I morgon får Lára vilodag. För min del står besök på vårdcentralen på schemat efter jobbet - för uppföljning av kursen "Långvarig smärta". Kan ju passa bra med lite ångbastu på simhallen också efter det..!


Inga kommentarer: