onsdag 7 november 2012

Poliser och Islandhästar - en given kombo!


Till höger finaste Feykir... och vid hans sida "polishästen" Gabriel. (Gabriels husse KG är pensionerad polis.) Men KG är långt ifrån den enda polisen som upptäckt denna fantastiska hästras! Ett av de vakthavande befälen här i Norrbotten är också hängiven islandshästägare. 

Men det slutar inte vid länsgränsen heller - tidigare länspolismästaren i Stockholm: Carin Götblad är ytterligare ett exempel på en islandshästfantast inom poliskåren! Jag har varit imponerad av henne ända sedan jag hörde henne "sommarprata" i P1 2008. Och inte blev jag mindre imponerad när jag nyligen läste om hennes stora intresse för islandshästar! Hon rider gärna på Gotländska Fårö - och har tydligen haft med hela  polisledningen i Stockholm för att rida islandshäst där! Det talar ju för oerhört gott omdöme!!! 

För ett par år sedan ledde hon en stor utredning om organiserad brottslighet  och ett av hennes förslag då var att alla 1000-lappar och 500-kronorssedlar skulle avskaffas. Hon konstaterade att "vanliga Svenssons" skulle kunna klara sig utan dessa sedlar utan problem. Men för den organiserade brottsligheten skulle det blir STORA problem... De ENORMA summor de hanterar, skulle förvandlas till oerhört svårhanterliga volymer om det enbart fanns 100-lappar att tillgå. Men tyvärr var världen inte redo för ett sådant radikalt förslag ännu... men tiden kanske kommer?!  

Som ni kanske minns var det också hon som ledde utredningen av Anna Lindh-mordet. Och jag läste nyligen en intervju med henne där hon berättade om hur hon i samband med det hånades i pressen för att hon hade för svag röst och för att hon varit rufsig i håret under en presskonferens... Varken hon eller jag tror att Hans Holmér behövde höra sådana kommentarer under Palmeutredningen... men vi vet ju alla vem av dem som löste "sitt" mord! 

Inga kommentarer: