lördag 17 november 2012

Ambitiös skritt

I kväll blev det ett riktigt ambitiöst träningspass på ridbanan - trots relativt hårt underlag. Eller kanske extra mycket p g a underlaget - för vi ägnade mer än 30 minuter till oerhört nyttiga övningar i skritt. Och det faktum att Lára stönade och stånkade titt som tätt samt att rätt muskel på halsen svällde ut riktigt ordentligt - var ju tydliga tecken på att träningen aktiverade rätt muskler!!!

Det blev förståss en hel del repetition av torsdagens lektion för Sylvia och som vanligt var det betydligt lättare att få Lára med på noterna när vi redan jobbat med övningarna en gång tidigare. Hon hade ju fått "protestera av sig" det värsta i torsdags!

Även samlingen med helt rak häst var lite lättare idag. Och när jag lyckades få med mig hela hästen åt samma håll "smög" vi över i en långsam, samlad tölt som kändes riktigt, riktigt trevlig med mycket energi bakifrån och bogar som verkligen kom upp! Några pet med pisken fick fylla på med extra energi innan vi tog skrittpaus. Och trots dessa "pet" kunde hon faktiskt slappna av riktigt bra i skritten efteråt!

När jag sedan bytte till vänster varv blev det mer protester - så där mycket samling i tölten hade hon INTE tänkt gå med på!!! P g a underlaget ville jag inte göra några Atlivändningar, utan fick hålla till godo med att vända henne för ytterhjälperna i hörnen. Redan detta hade dock bra effekt - så jag ser fram emot ett träningspass med bra underlag snart!!!

När värsta dragkampen var över fick hon en skritpaus som belöning - och nu var det inte riktigt lika lätt att få henne att hålla skritten... Samtidigt insåg jag att Sylvia inte skulle ha nöjt sig med den tölt vi precis lyckats prestera. "Hälften så fort men dubbelt så mycket drivning!!!" skulle hon definitivt ha sagt... Så jag satsade på ett "sista rycket" - och faktiskt med riktigt, riktigt bra resultat!!!

Min duktiga häst fick skritta på hellång tygel mååånga varv, till dess hon verkligen kändes helt avslappnad. Efter det var det ovanligt lätt att övertyga henne om att sträcka ut överlinjen ordentligt i trav utan något Solvallatempo! Inkl den avslutande skritten på lång tygel måste vi definitivt tangera vårt skrittrekord! Och för ovanlighetens skull verkade Lára inte alls tycka att gångarten var särskilt onödig...!

När hon mumsat sitt kraftfoder såg jag till att bli kvällens populäraste person genom att kvällsfodra. Sedan åkte jag hem - man ska ju sluta när man är på topp! Väl hemma fortsatte jag att vara populär - genom att bjuda konvalecent-maken på pannacotta!


Inga kommentarer: