lördag 10 november 2012

Blommande orkidéer i novembermörkret!!!



Ett blommande "orkidéfönster" lyser verkligen upp så här i mörkaste november!!! Därför var det ett naturligt val av övningsobjekt när jag skulle börja lära mig nya mobilens kamera! Johan har somnat i fåtöljen där han i princip bott sedan han kom hem från akuten i onsdags. (Det är en sådan där man kan luta ryggstödet bakåt, vilket verkar medföra att nyckelbensbitarna "faller isär" lite så att det gör mindre ont.) I o m detta kunde jag alltså helt utan dåligt samvete starta operation "Reclaime the Iphone"!




Tack vare bildströmskopplingen skickas alla bilder med automatik till min Mac Book Air, vilket också var en av huvudanledningarna till att jag valde en smartphone just från Apple. När jag sedan tittade på bilderna i datorn kunde jag dock konstatera att vi inte alltid varit överens om var skärpan skulle vara... Men några bilder går i alla fall att visa upp utan att skämmas allt för mycket! 



Något så ovanligt som en blå orkidé! Jo, jag vet att det numera finns vanliga brudorkidéer som färgats blå på konstgjord väg... men som då självklart inte blommar blått nästa gång. Men den här är äkta - vilket bevisas av att det är fjärde eller femte gången den blommar om - men bibehållen blåfärg!




Höstens inköp - trots flerårigt köpförbud... Denna gång motiverades överträdelsen med att "jag har ju nästan bara vita orkidéer..." och den är ju definitivt inte vit i alla fall! 




Men vad har den här orkidén för sig??? (Som tyvärr blev vääldigt ful i bladen när den stod ute i somras...) Under det nedersta bladet har det börjat växa ut en blomstängel - men uppenbarligen har den av någon anledning "vänt tillbaka" och växt in mot "stammen" igen till dess det tog stopp! Har aldrig sett något liknande... Har du?!

Inga kommentarer: