söndag 4 november 2012

God morgon!!!



Dagens LCHF-frukost (som blev en brunch) såg ut så här! Överst keso och en blandning av philadelphiaost (eller "religiös ost, som en kompis mamma sa när hon inte kom på namnet!!!), creme fraiche och majonnäs, samt LCHF-müsli. I koppen förståss Twinings The Earl Grey och på fatet salamirullar med brieost, kalamataoliver, ruccola, bladspenat m m. Ett kokt ägg kom inte med på bilden. 




I går kväll hade vi gäster och jag hade gjort smörgåstårta. (För första gången sedan jag flyttade hemifrån?!) När jag började leta inspiration till tårtan på nätet insåg jag genast att det måste bli fler smörgåstårtor framöver - för det fanns ju otroligt många roliga varianter!!! Eller vad sägs om en tex mex-variant med kyckling och guacamole t ex? Eller italiensk med salami, parmesan, pesto...! 

Min tårta hämtade huvudinspirationen från medelhavet, med olika sorters salami, mortadella, kalamataoliver, ruccolasallad, cocktailkapris, m m. Och när det var dags att dekorera den hade jag verkligen hur kul som helst!!! Den stackars LCHF-varianten som "hukar" i bakgrunden var dock för liten för att gå bra att garnera... allt ville bara ramla av... så det blev f f a dekoration runt om på fatet istället. Men det var bara jag som skulle äta av den, så jag kunde ju hålla den lite i bakgrunden även då!

Innan jag skulle dekorera bredde jag på en blandning av "religiös ost", creme fraiche och majonnäs. Dock hade jag totalt missbedömt vilken mängd av detta som skulle behövas, så jag har flera dl av röran kvar... Alla tips på vad man skulle kunna använda en sådan blandning till (förutom att blanda med keso till frukost) mottages därför MKT tacksamt!!!

Nu ska jag åka till stallet och min lycko-Lára,  YIPPIE!!! 

Inga kommentarer: