lördag 25 april 2009

Inte bara bankkamrer och ryttare utan även fotomodell!

Det är väl ingen som missat att Johans motsvarighet till mitt hästintresse är fotografering?! Och det involverar ibland mig på olika sätt. Är kameran med i bilen när vi är ute och kör får jag tålmodigt vänta när han stannat för att fotografera än det ena än det andra, ur alla möjliga vinklar... Men jag har ju också fördelen att han ställer upp och fotar ibland när jag rider - vilket jag uppskattar oerhört mycket! I de fallen kan man ju säga att jag agerar fotoobjekt - eftersom det sällan handlar om att direkt posera utan snarare att han dokumenterar det jag gör.











Men jag får också agera fotomodell. När vi var på Maldiverna t ex, hade Johan med sig några böcker i fototeknik som han fått av mig i julklapp. När vi inte snorklade satt han i en solstol och läste i dessa böcker - och sedan hämtade han kameran för att praktisera. Och då fick jag många gånger agera modell där i strandkanten.




På sista tiden har fotomodellandet escalerat - han har nämligen börjat intressera sig mer och mer för porträttfoto och håller på att förvandla vårt nybyggda garage till fotostudio! Jag tycker faktiskt att jag är väldigt tålmodig där i garaget - förlåt studion - medan han flyttar lampor kors och tvärs, testar olika kamerainställningar och vinklar... I kväll var det en sådan fotosession med visst ridtema - och här får ni resultatet:







Jag och min Woodfieldrock!







2 kommentarer:

Kristina sa...

Är väl bara att skicka in bilderna till Höök-katalogen (heter den så?) tillsammans med en "fet" faktura...

Anna sa...

Ha, ha! Fast just Hööks har inte sålt något av det jag har på mig så det blir nog knepigt att få pengar den vägen... Men jag kanske skulle ha gjort som i modebloggar och angivit varifrån kläderna kommer? Svart tröja från Ullmax, svarta ridbyxor och softshell från Lillhästen i Stav... grimma privat...