onsdag 1 april 2009

Bästa aprilskämtet!

Jag tycker det är jättekul med aprilskämten i medierna! Brukar alltid kolla in ett antal olika tidningar på nätet för att se vad de hittat på för något kul. Många lägger ju verkligen ner mycket energi på detta!

I Västerbottens Kuriren kunde man t ex läsa att de mkt hårda restriktionerna i Vindelnfjällen nu skulle tas bort så att man kunde bygga 80 vindkraftverk längs Kungsleden! Även skotertrafik skulle bli tillåten i området i och med att man skulle kombinera vindkraftverken med försökverksamhet med elskotrar. Varje kraftverk skulle ha eluttag där man både kunde ladda sin skoter och sin mobil. Och dessutom skulle Kungsleden vara upplyst under höst och vinter! Som extra bonus skulle man inte längre behöva lägga pengar på dyrt underhåll av kryssmarkeringarna, eftersom folk istället kunde följa vindkraftverken!

NSD visste att berätta att direktflyg från Luleå till en rysk stad som gränsar till Mongoliet. Staden är känd för sin tegelstensfabrik och alla sina halssångare. Redan idag tar man emot busslaster av svenska halssångare till stan, trots att resan tar flera veckor i anspråk. Men med direktflyg blir det förståss en helt annan sak!

I DN kunde man läsa om SL:s nya VIP-kort som ger garanterad sittplats i tunnelbanan och förtur i busskön. Det vore ju verkligen något att ha! Tänk att gå förbi hela busskön, viftandes med sitt "guldkort"!!!

Och Norrbottens Kuriren berättade om systemet med DNA-testning av hundskit för att spåra den som inte plockat upp efter sin hund. Systemet ska kompletteras med en specialutbildad hund som genom att lukta på skiten sedan kan lokalisera ägaren till den skyldiga hunden. Säkerheten i detta är oerhört hög. Visserligen hade hunden råkat bita en man som bara skulle posta ett brev - han hade inte ens hund. "Men alla gör vi våra misstag" konstaterade ansvarig på Luleå kommun.

Det allra bästa jag sett i år är dock i gratistidningen "Extra" som delas ut i "fyrkanten" (Luleå, Boden, Älvsbyn och Piteå.) Där klargjorde man redan på framsidan att tidningen innehöll ett väl dolt aprilskämt och att det kunde löna sig att vara uppmärksam. För om man hittade aprilskämtet och skickade in rätt svar så var man med i utlottningen av en inträdesbiljett till kronprinsessan Viktorias bröllop!

Fast tidningen Ridsport måste också ha en eloge! På sin webbsida berättar de om nästa stora steg i utvecklingen, efter semin, embryotransfer och klonin: nu kan man även genomföra könsbyte på häst! Ridponnyhingsten Veronas Gerswin RP 136 har bytt kön och kommer att betäckas med ridponnyhingsten Wacos Rache. "Gerswin har alltid varit mycket förtjust i föl..." säger hans ägare.

Och Hästmagasinet kan rapportera att Tony Andre Hansens frikänns från dopinganklagelserna, vilket ger Norge sitt OS-brons tillbaka. P g a den långa handläggningstiden överväger man t o m att ge OS-guldet till Norge! Detta berättas av domstolens representant Finn A Dyn´, en amerikan som också leder rörelsen Reclaim the Medicine tillsammans med kinsiske partnern Cap Sa I Cin.

April, april!!! :-)

Inga kommentarer: