fredag 17 april 2009

Hot stone, spa och sushi!!!






I eftermiddag/kväll har jag fått uppleva något alldeles ljuvligt!!! Johan och jag var på Rosenday Spa här i Luleå för Sushikväll i deras relax. Vi fick nämligen presentkort på detta när vi fyllde år i somras. Jag hade dessutom bokat en hot stone-massage först, något jag velat testa i flera år och det var verkligen alldeles, alldeles underbart!!!










Vanlig massage är oftast alldels för kraftfull när man har fibromyalgi - men detta är en väldigt "mjuk" form av massage. En tjej som hette Linda smorde först in min rygg in med en olja och sedan tog hon de släta, varma stenarna och masserade mjukt. I och med att stenarna var blöta av vatten och ryggen var smord med olja så gled de jättelätt mot huden. Hon använde i princip inget tryck utan det var bara en lätt beröring vilken förstärktes av värmen från stenarna och gav en jätteskön avslappning! Redan efter några minuter började jag undra om jag någonsinn skulle orka resa mig från massagebänken igen! För säkerhets skull hade jag bara bokat en ryggbehandling så här första gången - för att testa hur min kropp skulle reagera. Men jag hann nästan genast börja ångra mig! Med reservation för hur jag mår i morgon - men jag har MYCKET svårt att tänka mig att det kan vara annat än prima - så ska jag definitivt boka sådan här behandling fler gånger!!! När jag - alldeles för snart - var färdigmasserad fick jag ligga en stund med varma stenar längs ryggraden. Sedan fick jag dricka ett stort glas vatten innan jag vacklade ut i relaxen, där Johan låg och dåsade på en soffa. Även jag intog ryggläge och somnade nästan!



Sedan var det dags för nästa ljuvlighet - bubbelpoolen. Vattnet var definitivt drygt 40 grader - PRECIS som jag vill ha det! Eftersom det bara var vi där kunde jag stänga av bubblorna (dem brukar jag få ont av) och bara njuta av värmen i vattnet. När det började snurra i huvudet klev jag upp och svalkade mig en stund och sedan "kokade" jag mig lite till. SÅ SKÖNT!!! Efter en dusch låg vi sedan på var sin soffa i de mjuka badrockarna och bara njöt av avslappningen. Hade precis börjat kvickna till igen då Linda serverade vår sushi. Visserligen är sushi ALDRIG fel, men det passade verkligen extra bra efter massage och varma bad när man var ganska törstig. (Det var nästan så att jag förstod min kollega Anna, som brukar avsluta varje sushimåltid med att dricka upp resterande soja! Men bara nästan...)



När vi fått smälta vår sushi började vi vakna till igen, efter all relax och när vi sedan lämnade Rosenday spa sände vi en MYCKET tacksam tanke till våra sponsorer: mamma, pappa, lillasyster Kristina samt lillebror Erik med familj. TACK, TACK - detta hade aldrig blivit av utan er!



Sedan ville vi inte bara åka hem utan vi gick faktiskt på bio och såg "Män som hatar kvinnor" - och kunde konstatera att den faktiskt var ÄNNU bättre än boken! Trots att boken var så bra! Men historien hade faktiskt vunnit på att komprimeras ihop till film. Nu ser vi fram emot film nr 2 och 3 som kommer i september resp november!

2 kommentarer:

Sue sa...

Vad kul att det blev så lyckat! Av din beskrivning lät det verkligen alldeles alldeles underbart. Inte utan att man blir lite sugen på att prova..

Unknown sa...

Vad bra att det blev så lyckat! Det lät onekligen skönt med varma stenar! Man borde absolut gå på SPA oftare!

Jag såg också "Män som hatar kvinnor" i fredags. Blev mkt positivt överaskad. Gillade inte böckerna så jättemkt men filmen var bättre! Tur att det inte är så långt till nästa film.