onsdag 11 mars 2015

Varannandagsträning!

Fel ryttare men rätt häst
- för det var inte jag som red Lára idag.

Just nu skulle man kunna säga att Adina och jag ägnar oss åt "varannandagsträning". Det begreppet brukar användas bl a i styrketräningssammanhang utifrån att muskler som ansträngts hårt behöver 48 timmars återhämtning för att byggas upp och inte brytas ner. Men i vårt fall handlar det istället om att det slumpat sig så att varannan dag rider jag (Hamingja) och varannan dag Adina (på Lára). Och idag var det Adina och Lára-dag!

De red lektion för Sylvia som höjde svårighetsgraden genom att inte låta Adina använda volter för att "lösa problemen" utan göra detta längs spåret istället. För när man rider ut eller på tävlingsbanan har man ju inte möjlighet att rida på volt utan behöver kunna lösgöra och bibehålla lösgjordhet även när man rider rakt fram!

Jag har inte hunnit prata med Adina själv efter lektionen, men nyligen nämnde att hon just att hon skulle vilja lära sig mer om hur hon ska arbeta när hon rider ut. När hon börjat "få kläm" på voltarbetet på ridbanan skulle hon ju också behöva veta hur hon ska omvandla detta till användbara övningar längs vägen. Och uppenbarligen var det ju precis detta hon fick hjälp med idag!

Inga kommentarer: