torsdag 19 mars 2015

Indienbilder!!!

En av mina bloggläsare (hej Anna!!!) påminde om att jag lovat lägga ut fler bilder från Indien - så här kommer de tillslut!!!


 Först några från det fina hotellet i Goa där vi tillbringade den längsta tiden - och som ni ser gick det ingen nöd på oss direkt!!!


 I bortre änden av pelargången skymtar en staty föreställande en av de hinduiska gudarna. 

Nere på den oäääääändliga stranden träffade vi på...

 ...vad man borde kunna kalla en vattenbuffel, eller?!

 Det var "wedding season" för hinduerna och på vårt hotell, specialiserat på bröllop, hölls tre olika bröllopsfester medan vi var där. Bland de som har råd firas bröllopen STORT i Indien - och man festar i tre dagar!


Tack vare att både vigselceremonier och fest hölls utomhus var det inte särskilt svårt för oss att vara "wedding-crashers"!

Vi gjorde STORA ansträngningar att smälta in i den Indiska miljön - så stora att vi t o m såg delar av World Cup-matchen i cricket mellan Indien och ärkerivalen Pakistan! Och vi var inte direkt ensamma... som framgår av texten på TV-skärmen så var det uppskattningsvis en MILJARD människor som såg denna match! :-O Och vi var antagligen de enda två som inte såg alla sju timmarna...!

 I slutet av vår Indienvistelse flög vi de tre timmarna till Delhi, där vi bl a fick se det vackra Lotustemplet! För att sedan fortsätta ytterligare 25 mil i bil (Indien är STORT!!!) till Agra...

 
 ...där vi besökte det FANTASTISKA Taj Mahal!!!


Till höger i bild syns en "traffic police" som vår chaufför under resan till Agra kallade korna. Den indiska trafiken var hysterisk redan i Delhi och i Agra visade det sig otroligt nog vara ÄNNU värre... (Det påminde en hel del om Kina...) När vänstertrafiken bara är en rekommendation och man självklart väljer att köra högertrafik istället vid de tillfällen som detta verkar gå snabbare. Och man bara tar sig tid att vänta en liten stund vid rödljusen - sedan kör man även om det fortfarande är rött...

Och mitt bland i den hysteriska blandningen av bilar, hela familjer på samma cykel, kärror dragna av åsnor eller hästar... så stod eller låg det kor! Mitt i stan lika väl som längs motorvägarna. Chauffören förklarade att han kallade dem "traffic police" eftersom korna är det enda som faktiskt får en indisk bilförare att sänka farten. Så även om livet som helig ko inte verkar särskilt kul (i alla fall inte i städerna) så måste de ha räddat MÅNGA liv genom sin blotta existens!!!

1 kommentar:

MalinS sa...

Underbart vackert!