söndag 29 mars 2015

Quality-time!

Elisabeth fixade en selfie på oss efter dagens ridtur!

Idag var det riktig Quality-time: Hamingja och jag red ut tillsammans med Elisabeth och Démantur! Vi hade även hoppats att få med oss ytterligare sällskap - på Lára - men tyvärr blev det inte så. Idag var bilvägen plogad och med +2 grader i luften fick broddarna suveränt fäste i isen så man hade inte kunnat önska sig bättre ridunderlag!

Jag kan ju inte påstå att jag har kontroll på min häst hela tiden när vi rider med sällskap... hon får sina il då hon springer iväg med mig... Men idag lyckades jag tillslut se ett mönster: varje gång vräker hon först ut högerbogen när hon kastar sig iväg. Huvudregeln med denna häst är annars "ju längre tyglar desto bättre" - men just i detta läge innebär ju långa tyglar både att hon har stort utrymme att skicka ut högerbogen och att min reaktionstid blir betydligt längre...

Testade därför att inte ha längre tygel än att den precis var lös så länge hon gick högerställd med bogen på plats - och efter detta kunde jag behålla kontrollen! Nu var det först i slutet av ridturen som jag kom på detta, så jag hann inte utvärdera någon längre stund. Men det verkade mkt lovande i alla fall!

Inga kommentarer: