torsdag 3 november 2011

Tjuvridning!



Idag hade jag ju inte möjlighet att rida, i o m att jag skulle till en kollega på inflyttnings-after work. Och Eva skulle jobba 07.30-20.00... men hon hade aviserat att om hon lyckades ta ut komp mitt på dagen, då de antagligen skulle vara gott om folk i tornet, skulle hon åka till stallet och "tjuvrida". Och på eftermiddagen fick jag meddelande om att hon mycket riktigt hade "tjuvridit" i det fina vädret. Det var ju lyckat att någon kunde utnyttja det efterlängtade solskenet! Och Lára fick ju faktiskt stå ut med vilodag igår, så hon var förståss jättenöjd med att få komma ut och springa lite idag!

Har två olika träns till Lára f n. Eller, egentligen två olika huvudlag. Nosgrimman är densamma - en i superkvalitet av riktigt dyra märket Döbert. Den fyndade jag för 50 kr på Blocket för ett par år sedan, men när jag fick hem den var den för liten för Feykir.... men på lilla damens nätta huvud passar den bra! Med sommarpälsen får jag t o m spänna på innersta hålet runt nosen - nu med vinterpäls på näst innersta. Så man kan ju bara konstatera att det är STOR skillnad på storleken mellan Feykir och Lára! Anledningen till att jag har två olika huvudlag är att jag använder två olika bett. Och då är det ju så mycket smidigare om man har ett träns till varje! Varvar mellan vanligt tredelat bett (bilden ovan) och ett med tungfrihet.






Till det vanliga tredelade har hon huvudlaget med detta pannband - som faktiskt Feykir och jag vann på en Vindurtävling för något år sedan. Tyckte inte riktigt det passade på något av hans träns - och dessutom hade han ju så mycket pannlugg att man ändå inte såg så mycket av något pannband. Så för en gångs skull ser jag faktiskt en liten fördel med att Lára kliade sig en hel del i sommar - jag får kanske börja tupera och spraya hennes pannlugg så att pannbandet syns även sedan luggen börjat växa ut igen?! ;-)

Innan after work:en hann jag föresten med en stund i ångbastun på simhallen inne i stan. (Jag slutar ju tidigare än kollegorna, eftersom jag är deltidssjukskriven.) Lite stretching blev det också - välgörande! Vågar dock fortfarande inte börja stretcha höftböjarna igen - måste ge SI-lederna en ordentlig chans att "kurera" sig först. Nu hoppas jag på en hyfsat smärtfri natt. Dessutom är det ju snart helg - så jag får chans att sova igen lite förlorad sömn från den senaste veckan!

Inga kommentarer: