måndag 8 augusti 2011

"Never give up..."



"Never give up, life will always present you with opportunities!" står det i hästkalendern Sylvia har i stallet. Och jag kan verkligen skriva under på det! Jag som i princip bara ramlade över lyckopillret Lára, precis när jag behövde henne som mest! (I kalendern finns f ö både Sylvia med Démantur och Anki med Lindas Skalmar på jättefina bilder!)

Vi har riktigt ruggigt väder idag... Bara för att jag nyss skrev ett inlägg om att Luleå leder SVT:s solliga så överlägset så har vi idag bara 10 grader, regnigt och rejält blåsigt... Två av mina kollegor på jobbet hade perfekt timing, de kom tillbaka från semestern just idag. Men jag hade också rätt bra timing för jag har faktiskt - för första gången - lånat ut min häst idag. Det är förståss "Reykur-Eva" som fick den äran. Jag har så mycket annat jag skulle behöva fixa idag, så jag erbjöd henne att rida. Och nästan direkt ångrade jag mig... JAG VILL JU RIDA MIN HÄST - HELA TIDEN!!! Men det var bara att kasta en blick på "att göra-listan" så såg jag ju att det var ett klokt beslut. Och när jag sedan såg vädret idag så ångrade jag mig genast lite mindre!

Högst upp på min lista idag stod att lämna in hästtransporten på service direkt efter jobbet. När The Queen of Mariebäck ska åka till Vindurtävlingen vill hon förståss åka med maximal komfort! Transporten ska sedan besiktas i höst, men när jag här om dagen skulle boka besiktningstid för bil och släp så fanns första lediga tid först den 7/10...Vilket innebär att transporten kommer att få körförbud från 1/10... Tur att det inte är så många dagar i alla fall - och vad jag vet kommer jag inte att behöva den just då.

På min lista står också en massa vattning i trädgården, men nu hoppas jag att vädrets makter ska fixa det åt mig. Ännu har det bara kommit 5 mm regn och det skulle nog behövas minst lika mycket till för det har ju inte regnat på evigheter... men enligt prognosen kan det lokalt komma 30-40 mm så jag håller tummarna. Ska det ändå vara ruggigt och regnigt så kan det väl lika gärna vara det ordentligt?!

Har dessutom beställt ett Bombers bett med tungfrihet till Lára. Och hämtat ut paketet med hennes tävlingsträns. Det har både lack och bling - som det anstår en drottning! Nu ligger tränset och "marineras" i paraffinolja - ett helt suveränt sätt att få mjukt och fint läder! Det ska få ligga över natten så att det hinner dra in oljan ordentligt. Sedan får det hänga och dropptorka något dygn innan jag torkar av det. En trevlig sak med paraffinoljan är att den inte är det minsta giftig - den går ju t o m går att äta - så det man får på händerna kan man se som en bra handkräm!

Men det finns fortfarande en hel del kvar att fixa på min lista, så nu får det vara slutbloggat för den här gången.

Edit: paraffinolja kan man t ex köpa på färgaffärer - i 1 litersflaskor. Oljan kan sedan hällas tillbaka i flaskan och återanvändas om och om igen. Jag hade två flaskor från början, men nu är det bara en kvar! Det blir ju lite svinn varje gång, det man torkar av lädret och det man får på händerna... Men det mesta måste ju ändå ha sugits in i lädret! Använder ett ganska stort plasttråg som det varit kyckling i för marineringen. Och hänger sedan upp tränsen så de får droppa av ner i tråget, för att ta vara på så mycket som möjligt av oljan.

Inga kommentarer: