tisdag 23 augusti 2011

Ingen "vilonatt"




Av de fina bilderna har ni väl redan listat ut att Johan var på plats i Skellefteå i söndags. Han steg upp kl 06 och körde i ösregn ner till Ragvaldsträsk för att ägna dagen åt att fota åt mig - trots att han inte är det minsta hästintresserad. Det är kärlek! Han hämtade dessutom upp Eva, som ryckte in som hästskötare. (Jag konstaterade att hon kanske borde fått en "Hästskötare"-tröja också när hon fyllde år nyligen och inte bara en som det stod "Medryttare" på!)




Idag är det Eva som rider Lára. Det blir premiär med hackamore, i o m att lyckohästen bet sig så hon fick sår i munnen i helgen. Dessutom ska vi smörja med vit vaselin för att snabba på läkningen, efter tips från Sylvia. Nu gäller det att hålla tummarna för att det hinner läka innan Midurtävlingen - det är ju mindre än två veckor kvar! Har själv inga tidigare erfarenheter av sår i munnen, men har hört av andra att de brukar läka snabbt och det låter ju hoppfullt!




För matte är det däremot vilodag. Däremot var det tyvärr ingen "vilonatt" för jag har haft SÅ ont i hela kroppen och sovit väldigt dåligt... Var kanske inte tillräckligt försiktig med träningen i varmvatten- bassängen igår ändå... Eller också är det den senaste tidens väder med många massiva lågtryck, som tillslut "slår igenom". Har annars tyckt att jag klarat dem ovanligt bra - kanske p g a att jag äter en extremvariant av LCHF just nu, där man även utesluter mejeriprodukter och grönsaker. (Har i o f s gjort avsteg från den i helgen - så det kan ju vara en kombination av detta, träningen och vädret.)




Efter lång sovmorgon har jag pysslat på lite försiktigt här hemma för att "få igång" kroppen. Och det gav nyss resultat: en upphakning jag haft i bröstryggen ända sedan i natt släppte äntligen och genast gjorde det lite mindre ont där i alla fall.




Blir spännande att höra sedan hur Eva tyckte att Lára var att rida på hackamore. Sylvia skulle hjälpa henne att avpassa så att det sitter rätt. Jag hade faktiskt ett gammalt hackamore liggande, som vi red Reykur med en period när vi ganska nyss flyttat hit till Luleå, 2001 eller 2002. Han var lite stel i högersidan och jag fick rådet att testa med ett hackamore för att se om det möjligen kunde bero på bettet eller tänderna. Flera gånger under åren har jag hittat det när jag röjt bland mina hästsaker och undrat om jag ska behålla eller inte - för det har aldrig använts sedan dess. Men ibland är det faktiskt bra att spara saker!

Inga kommentarer: