söndag 28 augusti 2011

Födelsedagsblogg: hos frissan



Lite bättre i kroppen idag! Och vad gör man på sin födelsedag om inte åker till lycko-hästen?! Tidigare i veckan var jag till frissan och idag var det Láras tur. Dock blev det inga extensions för henne...ja, inte för mig heller. Men det har å andra sidan aldrig varit aktuellt. Har motsatt "problem" jämfört med henne, d v s hur mycket hår som helst! Fast hon har också mycket hår - dock på kroppen och inte där jag hade velat ha det: i man och svans...

Klippning har hört till de saker som Lára INTE gillat - man har tydligen behövt bremsa för att hon inte ska slå med frambenen och leva rövare. Så Sylvia hade lovat att vara med och hjälpa mig. "Fast när jag tänker efter kunde jag nog klippa henne själv senast..." sa Sylvia. Hur som helst kändes det betryggande att Sylvia var på plats när jag började. Men det visade sig gå alldeles utmärkt! Lára stod som ett ljus - inte ens när jag klippte under magen blev det några protester! Skönt!!!

Tog dessutom många klipppauser då hon fick en bit morot - för att hon i framtiden när hon ser klippmaskinen ska tänka: "Jaaa - nu blir det morötter!!!" Hon hade verkligen hunnit få rejält mycket vinterpäls redan - och med den fuktiga värme vi har nu måste det ju vara jätteskönt för henne att vara av med den! Det lär ju hinna komma mycket päls ändå innan det blir kallt!

Sedan red jag ut en sväng på den nyfriserade hästen. Red bort till sjön och en liten bit till innan vi vände hemåt. Det blev mycket tölt idag, precis som senast, varvat med skrittpauser då hon var riktigt duktig på att slappna av och länga halsen. Första gången jag kortade tyglarna i skritten började hon inte ens takta, utan skrittade bara vidare. Det var definitivt första gången jag varit med om det! I fortsättningen hade hon dock fått upp ångan mer, så då hade hon mer bråttom...

Fortsatte träna på ett högre tempo i tölten, samt tempoväxlingar. Tycker inte riktigt att det ökade tempot gick lika bra som senast... men man kan väl inte vara på topp jämt?! Däremot var den avslutande traven riktigt bra idag också! Lååång, fin hals!

Efter ridturen tvättade jag Láras svans med såpa igen. Hon kliade den lite idag när hon kom in i stallet... Men alla de där insekterna vi inte haft tidigare i sommar har ju kommit nu - så det är ju inte så konstigt om det kliar lite. Sprayade också REJÄLT med insektsmedel innan hon fick gå tillbaka ut till sin flock igen. Där gnäggade både Tildra och Kippy högt och hela flocken kom springade för att möta henne. Lára och Tildra stod sedan och nosade på varandra, pep och slog med framhovarna - som om de inte träffats förut. Ibland är de roliga, de här djuren!!!









1 kommentar:

carro sa...

Har redan fått klippa Örn 2 gånger :)