måndag 15 augusti 2011

En bättre människa!


En MKT nöjd matte, med sin lycko-Lára, efter gårdagens ovalbaneträning.

En bättre människa, ska jag bli nu! Hittills i år har jag knappt tränat i City Rehabs varmvattenbassäng, trots att min kropp verkligen behöver det. Men allt med Feykir har varit så mentalt tungt att jag helt enkelt inte har orkat... Men NU ska det bli andra bullar av! Fr o m nu ska jag träna i bassängen en dag i veckan vad som än händer! (Förut har jag alltid tränat två gånger, men nu satsar jag på i alla fall en gång i veckan till att börja med.) Hade detta i åtanke när jag bestämde att Eva får bli medryttare på Lára en dag i veckan - har jag redan "lovat bort" hästen har jag ju inget att skylla på för att stå över bassängträningen!

Och idag var första dagen på resten av mitt liv, så kl 17.00 var jag på plats på City Rehab. Undrade lite om det skulle vara någon där som jag känner... och det visade sig vara dagens understatement - bassängen var full och det var BARA gamla bekanta, så det blev många glada tillrop! Roligast att se var nog ändå den man som för ett år sedan av två oberoende läkare vägrades operation av sin utslitna höft då hans kraftiga övervikt gjorde att de inte vågade operera. Risken att han inte skulle överleva en operation var helt enkelt för stor. För ett år sedan började han efter mycket tvekan med LCHF (efter att jag och hans fru peppat honom) och nu har han gått ner 28 kilo! Då han dessutom är under meddellängd så är det riktigt mycket! Dessutom har han kunnat sluta medicinera mot sin diabetets - numera ligger han på normala blodsockervärden enbart m h a kosten. Verkligen en solskenshistoria!

Så här efter bassängträningen känns det så BRA i kroppen! Jag hade glömt hur det känns när kroppen liksom bara följer med när man rör sig, istället för att streta emot hela tiden... Har bokat tid samma tid nästa måndag, det kommer jag att behöva efter en tävlingshelg! Men då ska inte Eva rida, utan Lára ska få en välförtjänt vilodag. (Även om hon inte gillar sådana.) Men det är väl som med mig och utebliven bassängträning ända sedan i februari...ibland förstår man helt enkelt inte sitt eget bästa!

Inga kommentarer: