onsdag 6 februari 2013

Vilka böjelser!


Vintern visade verkligen upp sig från sin bästa sida när jag red i söndags!!! Här rider vi längs sjön och Lára spanar efter en skoter som fräser fram ute på isen.

Idag mår jag SÅ mycket bättre än igår! Efter jobbet åkte jag därför till stallet för att rida ett pass på ridbanan. I morgon är det nämligen premiär för våra torsdagslektioner för Sylvia och då jag inte ridit på banan sedan någon gång före jul kändes det som en MKT bra idé! (Verkar väl inte det minsta desperat, va`?!)

Satsade på att "böja och bända" ordentligt på allt mindre volter, i skritt, "skrölt" och trav. Och insåg att jag nästan lyckats förtränga hur SVÅRT det är att rida hästen med "gångjärn precis överallt" på volt... Avslutade med  sluta på volt i skritt - för att minimera möjligheterna till fusk så att hon verkligen böjde sig ORDENTLIGT i sidorna. Och alla dessa "böjelser" tog vi oss faktiskt igenom UTAN att damen snedtände en enda gång!

Snedtända lär hon ju ändå göra i morgon, när Sylvia är med och höjer kraven... Men tack vare dagens förberedelser kanske det inte händer redan under uppvärmningen i alla fall...! KUL ska det i alla fall bli att rida lektion igen!!! Och kanske blir det dessutom årets första Atlikurs redan om 1,5 vecka!!!

Inga kommentarer: