måndag 18 februari 2013

Frustgalopp och 50 passfoton i Abu Dhabi


SKYNDADE mig till stallet efter jobbet med förhoppningen att hinna rida innan det blev mörkt - och det hann jag faktiskt!!! Det är verkligen UNDERBART att det så snabbt blir ljusare och ljusare så här års!!! Och jag var definitivt inte den enda som uppskattade dagens ridtur!

De senaste veckorna har det blivit ganska mycket träning på ridbanan, så jag antog att Lára behövde få komma ut och galoppera ordentligt. Och det visade sig vara ett riktigt antagande! Efter uppvärmning i "skrölt" med mycket böjning på halsen red vi lååååånga galoppsträckor. Och, som jag sedan sa till Johan: en av oss frustade hela tiden!" "Vad gjorde Lára då?" undrade han...! :-D

Varvade de långa galoppintervallerna med skrittpauser på lång tygel så att hon fick hämta andan ordentligt. När jag efter näst sista skrittpausen så kortade tyglarna igen tänkte hon verkligen "GALOPP!!!" Men då tänkte jag "arbetstempo tölt" istället - och det var en riktigt häftig känsla när hon  "peppad" av all galopp verkligen tog i ORDENTLIGT med bakbenen samtidigt som hon dessutom var ÄNNU mjukare än vanligt i kroppen av all (lösgörande) galopp!

Vi var inte ute så länge idag och när vi kom tillbaka till stallet vid 16.45 var det inte mörkt ute ännu - härligt!!! Oftast har ju Eva ridit Lára på måndagarna, men idag har vi ju faktiskt - mot förmodan - överlevt utan henne.

Har föresten fått en första rapport från Abu Dhabi i kväll! (Eva ska vara där på huvudkontoret t o m fredag, sedan flyttar hon till Al Ain där hon ska jobba framöver.) Klädseln som jag valt åt henne (det var dresscode kostym) hade fått godkänt - och det var ju bra att hon inte blev utslängd första dagen! De två passfoton hon hade med sig hemifrån räckte dock inte långt utan hon fick raskt skaffa 50 (!!!) nya för att de skulle räcka till alla olika intyg som skulle fixas! Av de fyra svenskar som hade kommit ner redan förra veckan hade visst två redan gett upp och åkt hem... det lät ju inte direkt lovande... Men Eva tyckte allt var OK så här långt i alla fall! Och hon bad mig hälsa till alla som hon känner!

Inga kommentarer: