tisdag 26 februari 2013

Ääääääntligen!!!

YES, YES, YES!!! Nu är ÄÄÄÄÄNTLIGEN flera års kamp mot Försäkringskassan över! Efter flera utförsäkringar har jag tillslut fått dem att inse att jag tyvärr har en kronisk sjukdom på riktigt. Idag kom tillslut beskedet om att jag beviljats sjukersättning på 25 %, så nu behöver jag inte längre förlita mig på arbetsgivarens goda vilja att ge mig tjänstledighet utan lön, utan jag har faktiskt laglig rätt till förkortad arbetstid.


Lára och jag firade det efterlängtade beskedet med ett eftermiddagsfika i solen! Hö till henne och Earl Grey till mig - är det fest så är det!!!

Det känns verkligen som en oerhörd lättnad att Försäkringskassan tillslut erkänner min sjukdom! Har varit utan ersättning sedan 1 november 2011, då jag blev utförsäkrad för tredje gången och kände att jag inte orkade överklaga igen. Det är ju SÅ frustrerande att gång på gång få uppleva att det inte spelar någon som helst roll hur man mår, utan har ett visst antal dagar med sjukpenning passerats så antas du vara frisk. PUNKT. Tillslut var det bara att inse att det var bättre att använda den lilla energi jag har till att försöka må så bra som det går, istället för att försöka slåss mot väderkvarnen Försäkringskassan. 

Men så tidigt i höstas råkade jag höra en intervju i radions P1 med FK:s högste chef i landet, där han berättade att de fått så många domar emot sig när det gällde personer med fibromyalgi. Reglerna för hur de hade bedömt deras arbetsförmåga hade uppenbarligen varit för hårda, så nu skulle de ändra sina riktlinjer. När jag hört det radioinslaget bestämde jag mig för att göra ett nytt försök. Och nu: sex månader, ett antal läkarintyg och ett oräkneligt antal telefonsamtal med min FK-handläggare senare har jag alltså tillslut fått rätt! 

Inga kommentarer: