fredag 15 februari 2013

Stackars Lára deppar och sörjer...


Vi har ju vetat ett tag att Láras bästa (och enda) vän Tildra ska säljas och jag har verkligen undrat hur Lára kommer att reagera när Tildra en dag inte längre finns i flocken. Nu har vi tyvärr fått svar på den frågan i förhand, då Tildra en morgon stod halt i hagen och sedan dess stått på boxvila inne i stallet. Och vad gör då Lára? Jo, stackarn står vid grinden och deppar hela dagarna...

Riktigt illavarslande blev det här om dagen när Sylvia såg hur Lára lät sig jagas bort från höbalen... Något som fram till dess skulle ha bedömts som TOTALT otänkbart i vilket sammanhang som helst. Inte för att hon är särskilt matglad - men för att det är HON SOM BESTÄMMER. ALLTID OCH ÖVER ALLA!!! Nu var det dessutom Hera som jagade bort henne - Hera som varit lägst i rang sedan hon kom till flocken! Är The Queen of Mariebäck så deppig att hon inte ens bryr sig om att försöka försvara sin position???

När jag tog in Lára i stallet gnäggade Tildra så lyckligt! Jag knöt upp Lára utanför Tildras box för att de skulle få tillfälle att "hänga". Men vad gör Lára då? Jo, hon hugger direkt efter sin kompis... :-O Men det där med att visa känslor, annat än ilska, är ju inte hennes grej... så hon tog väl till den enda typ av känsloyttring hon kände till?!

Och fr o m i morgon får väl jag börja hålla Lára sällskap där i "depphörnan" vid grinden, för då flyttar Eva till Al Ain i Förenade Arabemiraten... :-(  Fast det är ju väldigt roligt för henne förståss! Idag har jag varit hos henne hela eftermiddagen och hjälpt till att tömma lägenheten och förbereda packningen.

Första veckan kommer hon att vara på huvudkontoret i Abu Dhabi och där är det tydligen kostym som gäller - vilket INTE är Evas "grej" normalt... Men nu hade hon ju en expert på området att tillgå, så jag hjälpte henne att kombinera ihop en "kostymgarderob". Även i övrigt är det förståss ganska strikt på klädfronten där nere, så det blev mycket långärmat och långa kjolar samt sjalar att knyta runt halsen.

Det kommer VERKLIGEN bli spännande att följa Evas rapporter om hur det är att leva och arbeta i ett land som är så oerhört annorlunda jämfört med Sverige!!!

Inga kommentarer: