fredag 8 februari 2013

...men ej skiljas från vännen min...


Lára och hennes bästis Tildra - på besök i Kyrkbyn i somras. 

Tildra är ju faktiskt den enda häst som duger åt Lára och får dessa två damer bestämma själva så håller de sig sällan särskilt många meter ifrån varandra. När jag släpper ut Lára i hagen igen när jag ridit brukar Tildra stå vid grinden och gnägga välkomnande. Lára ägnar sig förståss inte åt sådant "fjäsk" för någon annan - men visar nog så tydligt Tildras betydelse genom att hon är den enda som släpps in i Láras personliga sfär (vilken är ganska stor). 

Dessa två har bott mååånga år tillsammans i Mariebäck, men antagligen blir det inte så länge till eftersom Tildra ska säljas. Det Blir intressant att se hur Lára kommer att reagera när Tildra försvinner - om hon kommer att ta någon av de andra i flocken till nåder (Hremsa ligger väl närmast till i så fall) eller om hon hellre är för sig själv än att beblanda sig med "pöbeln"?

Jag vet ju av egen erfarenhet att det verkligen inte är ett lätt beslut att fatta när man ska sälja sin häst och fina vän... Men i o m att Elisabeth istället köpt Sylvias maffige Démantur är det liiite svårt att tycka synd om henne! Än så länge står dock Tildra kvar i Mariebäck och vi vet ännu inte vem som blir ny ägare till denna toppentrevliga häst.


Nu har det visat sig att jag själv står inför en liknande situation som Lára... Eva ska nämligen flytta till Al Ain (Förenade Arabemiraten)! :-O  Som alltid med Eva är det dessutom snabba ryck: hon åker redan fredag om en vecka! :-O  När jag hämtat mig från den första chocken började jag genast kolla priser på flygbiljetter dit, men Johan påpekade att jag kanske ska låta Eva komma fram själv först?!

I kväll har vi bjudit henne på avskedsmiddag och fick samtidigt vara delaktiga i något historiskt: när Eva skaffade sin första, privata mejladress! (När hennes förvånade kollegor tillslut insåg att hon faktiskt inte skojade med dem tyckte de att hon borde kunna få ett diplom som den sista i hela världen som skaffade egen mejladress - och det låter ju ganska rimligt!)

Eva har i alla fall varit tydlig med att hon INTE sagt upp sig som medryttare - hon tar bara tjänstledigt i ett år. (Sedan hoppas jag verkligen att hon flyttar hem igen!!!) Men innan hon åker kommer hon att hinna rida Lára två gånger till, både i morgon och på måndag. Hon kan ju behöva "ladda" rejält med tölt så hon har något att "leva på" där nere i öknen!

Inga kommentarer: