onsdag 1 april 2015

Onsdagsmys med hästarna!!!

Var så TRÖTT efter jobbet idag att jag först tänkt ställa in ridningen och åka direkt hem... men som tur var ändrade jag mig och åkte till stallet i alla fall. Och där träffade jag Malin som led av ridabstinens (hennes fina Sóley står på boxvila med en sårskada) så det slutade med att hon lånade Lára och vi fick sällskap ut i solskenet!!!

Än en gång råkade Lára "försäga sig" och frusta belåtet mitt under sina sadlingsprotester. Det hände TVÅ gånger t o m, innan hon kom på sitt misstag och högg lite extra i luften som kompensation! Hon har ju faktiskt en image att tänka på!!!

Vi red ut längs vägen mot sjön och Lára precis som senast, när jag red ut med Adina, imponerade Lára genom att inte ha särskilt bråttom utan tölta lugnt och avslappnat redan från start - duktig tjej!!! Och ett lugnt, jämnt tempo från medföljande häst har ju också en mycket positiv inverkan på Hamingja! Lára och Malin briljerade då och då med att växla över till trav - där har Hamingja och jag verkligen något att träna på innan vi har en lika tydlig "travknapp"...

I korsningen vid sjön passade vi på att lägga in lite voltarbete i skritt för båda hästarna innan vi fortsatte en bit efter vägen längs med sjön mot skoterklubben. Hamingja kändes lite matt idag, men så var det också +6 grader och hon har ju nästan all vinterpäls kvar fortfarande.

På hemvägen instruerade jag Malin hur hon skulle rida Lára i öppna åt vänster med tydligt stöd på tyglarna (särskilt högertygel) och driva henne fram emot bettet. Lára började också komma in mellan hand och skänkel och länga halsen nästan på en gång för att sedan tölta på riktigt trevligt! Och efter en skrittpaus slappnade Lára av ytterligare så det såg ännu trevligare ut!

Hamingja skötte sig riktigt bra på hemvägen och det kom bara ett "il" när hon testade om hon kunde springa iväg med mig. Det berodde nog främst på att även Lára höll ett ganska lågt och jämnt tempo så det inte var så mycket som triggade lilla fröken - samt kanske också att jag nu red mer "förebyggande" så att hon inte skulle kunna vräka ut högerbogen som hon gör som inledning på sina "rusningar".

Sammantaget var det ett riktigt trevligt ridpass - och kändes förståss extra bara när även Lára fått vara med! Vilken TUR att jag ändå åkte till stallet!!! (Efter sådan här effektiv ridterapi minns jag ju knappt att jag jobbat idag!)

Inga kommentarer: