söndag 12 april 2015

Kan vi inte säga att två gånger är en vana?!

När jag kom till Mariebäck idag var Hamingja mer på hugget än på länge! Istället för att kräva viss övertalning för att komma när jag ropar och visslar - som hon gjort sedan den där svettiga Sylvia-lektionen - behövde hon bara höra min röst för att direkt komma till grinden! När jag hämtat grimmorna i stallet hade Lára förståss övertagit "tätplaceringen" vid grinden, men Hamingja hade bara flyttat sig en liiiten bit. D v s hon stod så nära bakom Lára hon bara vågade!

Precis som igår var det övergångar till trav som stod på schemat. Så det var åter 240 grams boots på och inledning på ridbanan. På volt i höger varv med "ihopvikt" hals lyckades varje övergång idag! Lämnade ridbanan och gjorde en ny igångsättning i trav från volt utanför stallet - med tanken att vi sedan skulle rida ner till bilvägen i trav.

Det började bra, men när vi precis skulle lämna gården blev det TVÄRSTOPP! Uppmärksamma Hamingja hade upptäckt två riktigt skumma personer med hundar skymta mellan träden en liten bit framför oss... Det var Yvonne och Olivia, två av de personer Hamingja träffat mest i sitt liv, men HUR skulle lilla Hami kunna veta det?!!!

Väl nere på bilvägen fick vi i alla fall en ny chans att lägga en "vik ihop till höger-volt" och göra en övergång till trav. Och sedan fortsatte vi med detta längs vägen mot Avan nästan bort till den andra, längre galoppbacken innan vi vände hemåt igen. Många igångsättningar till trav blev det och så länge vi använder volt-knepet blir det rätt för det mesta (det är lite svårare på hemvägen av någon anledning...) Eftersom det var andra dagen i rad som vi klarat av att göra övergångar till trav hoppas jag att Hamingja köpte mitt nylanserade uttryck: "Två gånger är en vana!"

Även idag hade jag 240 gram tunga boots, men jag kom på att jag faktiskt har ett par 280 gram också vilka jag brukade använda till Feykir innan viktgränsen för boots på tävling sänktes. Jag kanske skulle testa dem på Hamingja och se om vi t o m kan göra övergångar till trav på rakt spår då?!

Lara hade fått stå inne och äta extra hö medan jag red och när båda hästarna även fått kraftfoder var det dags för mig att lunchfodra innan jag åkte hemåt igen. I morgon blir det riktigt välförtjänt vilodag för Hami! Medan Lára, som tvingats till TVÅ vilodagar i rad i morgon ska få rida ut med Malin! (Om det trista vädret som SMHI hotar med inte blir allt för ruggigt... )

Inga kommentarer: