onsdag 15 april 2015

Favorit i repris: halv friluftsdag!

Efter ett svettigt träningspass är det SKÖNT att rulla sig!!!

Idag fortsatte vi vår träning av övergångar till trav, denna gång med ÄNNU tyngre boots: 280 gram. (Jag börjar dock mer och mer misstänka att Hamingja bara låtsas att hon inte förstår för att se till att jag får riktigt många, svettiga konditionspass på hennes rygg...!)

Red bilvägen bort till korsningen "världens ände" och sedan till vänster längs sjön och förutom massor av igångsättningar i trav blev det en liten galopp också. Men jag upplevde ingen extra fördel för traven med så här tunga boots. Däremot att det var väldigt jobbigt för henne, som inte är van att ha boots ö h t och de få gånger hon haft det så har de legat på max 165 gram... Så i fortsättningen blir det åter 240 gram för oss i travträningen.

Jag var i stallet redan vid 13-tiden idag. Har haft alldeles för mycket att göra på jobbet under en längre tid och de senaste dygnen har kroppen börjat värka allt mer, en tydlig signal på att jag behöver fokusera mer på min (skrala) hälsa. Så idag fick det bli "favorit i repris" i form av "halv friluftsdag".

Började vistelsen i stallet med en låååång mysstund då jag borstade Hamingja riktigt noga och hon bara njöt! (Till skillnad mot Lára gillar Hamingja verkligen att bli ompysslad!) Efter ridpasset, som var rejält pulshöjande och därmed smärtlindrande, satt jag sedan i solen utanför stallet och vilade riktigt länge. PRECIS vad jag behövde! Och sedan får det bli en tidig kväll med förhoppning om att jag kan sova bättre än jag gjort de senaste nätterna.

När jag åkte från stallet kom ett sms från Adina att hon var på väg ut för att rida Lára. Är övertygad om att även de fick ett härligt ridpass i det fina vädret! Och det gäller ju att passa på - i morgon kommer det visst åter snöblandat regn...

Inga kommentarer: