fredag 30 januari 2015

Nytt snörekord på gång!!!


Vi har verkligen fått ENORMA mängder snö det senaste dygnet...!!! Nej, det är faktiskt INTE lille Kippy utan Sóley - en fullstor islandshäst - på bilden som Sylvia fotade i stohagen idag...!!! :-O Luleås tidigare snörekord, från 1986 är nu tangerat och förutom "bagateller" som att tidningar och post inte kunde delas ut så har det tydligen varit stora problem bl a med att ambulanserna har kört fast då inte ens den erfarna, norrbottniska snöröjningen hunnit hålla jämna steg med snöandet...!

Och när jag tittade ut genom ett av köksfönstren i morse upptäckte jag att snöhögen nu når ända upp till taknocken på garaget! :-O Och sedan dess har snön fortsatt att vräka ner oavbrutet...  Tyvärr kom ett hälsomässigt bakslag för mig i natt, med halsont som gjorde att jag inte kunde svälja... Så det blev att stanna hemma idag. :-(  Jag hann alltså bara jobba som vanligt i två ynka dagar... 

Vid lunchtid idag tog jag så till det riktigt "tunga artilleriet": fisksoppa på hemkokt buljong, spetsad med färsk ingefära samt en rejäl mängd aioli med massor av vitlök. Och det gjorde faktiskt susen - nu i kväll mår jag SÅ mycket bättre! Nu känns det bara som en vanlig förkylning - hade det varit så här i morse hade det inte varit något problem att jobba! 

Dessutom fick jag ju denna uppiggande hälsning från Lára och Adina - som varit ute och ridit idag! Och med både fyrhovsdrift och rejäl turbo var all snö förståss inget problem för dem!!! Till middagen nu kväll blev det ännu mer vitlök - ifall det finns någon bacill/viruspartikel som lunchen inte redan tagit knäcken på. Håll nu tummarna att detta bara var ett ytterst tillfälligt bakslag - för jag vill SÅ gärna rida lektion för Sylvia i morgon som planerat!!!

Inga kommentarer: