onsdag 7 januari 2015

Lára på eget äventyr och matte sväljer 1,5 MILJONER bakterier!

Här på bilden är det Eva som rider Lára - men hon har tyvärr inte kommit hem från Al Ain för att rida utan det är en gammal bild från en tidigare vinter... Istället var det en av Elisabeths döttrar som lånade Lára idag för att rida ut med Elisabeth och Démantur. "Rid gärna låååångt!" var förståss Láras önskan, vilket jag också sms:ade Elisabeth så det hoppas jag att de gjorde!

Själv har jag haft fullt upp med sjukvård och vita piller idag... Förutom min hjärnskakning så har jag även en bihåleinflammation som jag lyckats vårda så väl att den hållit i sig ända sedan slutet på oktober... "Don´t try this at home...!!!" Och det har - förståss - hetat att den ska läka ut av sig själv utan antibiotika... Men efter en nyårshelg med VÅLDSAMT sprängande bihålor var jag tillbaka på vårdcentralen i fredags och nu började det hända saker!

Jag fick remiss till röntgen av bihålorna (bl a för att utesluta att besvären kommer från tänderna.) Idag på förmiddagen gjordes röntgen och vid lunchtid hade förutom röntgenläkaren och en specialist på öron-näsa-hals samt min läkare på vårdcentralen tittat på röntgenbilderna. Och beskedet blev nu att jag får antibiotika ändå - och dessutom rena hästkuren!

Dels hög dos/tablett och dessutom hela 4 tabletter/dag. "Oj, oj, ska du ta så här mycket - då kommer du garanterat att få problem med magen...!!!" var de uppmuntrande orden från farmaceuten på Apoteket när jag skulle lösa ut mitt recept. Varför jag köpte de av henne rekommenderade kapslarna med (snälla) mjölksyrabakterier också. Hon upplyste mig dessutom om att penicillinet skulle tas vid fyra olika tillfällen, minst 1 timma innan resp 2 timmar efter måltid.

Varpå jag snabbt konstaterade att det i princip kommer att krävas ett schema som följs till punkt och pricka för att lyckas ta dessa fyra tabletter utspritt över dagen men utan att någon av dem kommer för nära före eller efter en måltid... särskilt den här första dagen då jag inte kunde hämta ut dem förrän till lunch!

Mjölksyrabakteriekapslarna ska däremot tas till maten - d v s absolut inte samtidigt som penicillinet... När jag svalt den första av dessa kapslar läste jag på förpackningen att varje kapsel innehåller 1,5 MILJONER bakterier - så det är TUR att det är snälla sådana!!! Men ni behöver i alla fall inte undra vad jag kommer att ägna mig åt den närmaste tiden - det här "pilleriet" blir ju närmast ett heltidsjobb!

Min käre make är i alla fall HELT övertygad om att den stora trötthet som fortfarande plågar mig inte är kvarvarande besvär från hjärnskakningen utan kommer från bihåleinflammationen. Jag hoppas verkligen att han har rätt! För detta artilleri i tablettform borde ju innebära slutet även för mina så oerhört "välvårdade" bihålebesvär..! Men håll gärna en tumme eller två för att det blir så!

Inga kommentarer: