fredag 23 januari 2015

Adina rider Lára

Jag och lycko-Lára, fast idag var det Adina som hade den äran!

Vi har åter fått lite mildare väder - enligt uppgift "bara" 20 minusgrader i Mariebäck när Adina var där och red Lára. De hade hållit till på ridbanan och repeterat övningarna från lektionen för Sylvia. Lára försökte förklara för Adina att man varken kan böja sig i högersidan eller korsa ordentligt bak när man flyttar undan för höger skänkel... Men Adina verkade ha svårt att ta till sig detta, utan fortsatte envisas om att det borde gå... och vips drog sig Lára plötsligt till minnes att båda sakerna är JÄTTELÄTT!!! Vadå, böja högersidan och korsa med höger bak kan väl alla?!!

Hon är verkligen rolig, min fröken...!!! Vet inte hur många gånger jag under lektioner för Sylvia fått höra "Inte FÖR mycket tvärning...!!!" när Lára korsat bakbenen så kopiöst att man nästan trott hon skulle sätta sig med benen i kors! Och det är klart, är man vig som ett gummiband "på alla leder" så... Men åren i ridskolan har också lärt henne att det alltid kan löna sig att kolla först ifall den som sitter på ryggen verkligen har koll - ifall man verkligen MÅSTE göra det ryttare försöker be om?!!

Den här dagen var Sylvia dessutom hemma och kunde ge Adina några "stalltips": "Mer stöd på yttertygeln och mer innerskänkel!!!" (Vilket ju också är något man hört hur många gånger som helst...!!! Gång på gång visar det sig att yttertygeln är nyckeln till problemets lösning - VARFÖR har då i alla fall jag så svårt att komma på den detaljen själv?!!)

För min del blev det inget "hästeri" idag. Men , förutom jobb, ett besök på Sunderby sjukhus (det tredje denna vecka och sjunde på tre veckor) vilket visade sig bli mitt sista! De blev allt lite förvånade när de upptäckte att jag redan dragit ut hela den långa slangen med vidhängande harpun...! Men konstaterade som tur var att ingen ny behövde sättas in. (I annat fall hade jag KRÄVT att få bli sövd denna gång!!!)

Men infektionen är äntligen botad, så när mega-dunder-penicillinkur nr 2 avslutas i kväll behövs ingen tredje kur sättas in. Inflammationen som fortfarande kvarstår ska botas m h a kortisonspray, vilken också blivit mycket lättare att applicera inne i bihålan nu när slangen är borta. Fr o m onsdag till veckan beräknas jag också vara redo att jobba som vanligt igen - ÄNTLIGEN!!!

Inga kommentarer: