torsdag 22 januari 2015

Don´t try this at home!

Snöig och ridsugen Lára!

Ni får ursäkta att det varit lite dåligt med uppdateringarna här... har ju tyvärr inte haft särskilt mycket hästrelaterat att skriva om den senaste dryga månaden... Fr o m den här veckan är jag i alla fall igång och jobbar igen - även om det bara är på halvfart. Läkaren på Sunderby sjukhus ville egentligen förlänga heltidssjukskrivningen ytterligare en tid, men jag ville absolut försöka jobba så kompromissen blev att jag jobbar 50 % t o m tisdag till veckan och sedan hoppas jag kunna jobba som vanligt. 

Men halvtid har verkligen varit en alldeles tillräcklig ansträngning hittills - har vilat eller t o m sovit varje dag efter jobbet. Och det har inte ens funnits ork till att åka ut och klappa på hästarna... Har ju dessutom hunnit med två sjukhusbesök i veckan - och det tredje är inbokat i morgon bitti - vilket också tagit både tid och kraft i anspråk. Men i helgen ska jag definitivt till stallet!!! Om det även blir ridning återstår att se - men ska definitivt pyssla med hästarna i alla fall!!! Hoppas verkligen att det blir lite mildare väder i helgen också - för i veckan har det legat mellan 21 och 26 minusgrader här hemma och då antagligen minst 5 grader kallare i Mariebäck...

Till min lista: "Don´t try this at home...!!!" kan jag nu föra ytterligare en sak... Av medicinska skäl har jag visserligen verkligen "hål i huvudet" (alltså skallbenet) nu - men att på egen hand dra ut den slang som harpunen skjutit in genom detta upp i bihålorna kanske ändå inte är det mest lämpliga... Men jag har faktiskt lite att anföra till mitt försvar!

Slangen har brukat "halka ut" lite varje gång jag snutit mig, men det har tidigare aldrig varit särskilt svårt att trycka tillbaka den igen (även om det gjort lite ont). Men i går kväll ville det sig inte bättre än att den kom ut en mycket längre bit än tidigare och nu gick den dessutom inte att trycka tillbaka in igen om jag inte använde en hel del våld - och då började det knaka oroväckande någonstans där inne... Avbröt därför det försöket ganska snabbt! 

Eftersom jag inte kunde föreställa mig att slangen kunde vara så lång som den faktiskt var utgick jag ifrån att den hur som helst satt för långt ut för att fylla sin funktion, så istället bytte jag taktik och bestämde mig för att dra ut "det lilla" som rimligen kunde finnas kvar där inne. Och jag hann bli ganska förskräckt när jag drog och drog och det bara kom ut mer slang, innan den tillslut avslutades med den lilla harpunen som skjutit in den genom skallbenet. Hade jag vetat att det var så där mycket kvar inne i bihålorna hade jag definitivt INTE gett mig på att dra ut den...! 

Det både "knastrade" obehagligt och gjorde ganska ont när jag drog ut den - men ännu mer ont efteråt... Så jag upprepar: "Don´t try this at home!!!" Undrar vad de säger när jag kommer till sjukhuset i morgon för ny spolning och det inte finns någon slang att spola genom...? Som tur är visade spolningen igår att den naturliga vägen ut ur bihålan inte längre är igensvullen, så man räknade ändå med att tömningen av densamma inom kort skulle kunna sköta sig på naturlig väg - utan spolningar. För jag vill verkligen INTE vara med om någon fler harpunering!!! 

Inga kommentarer: