torsdag 1 januari 2015

Nyårsdagen - "lätt motion" och kalenderflickor!

Det nya året började BRA - på lycko-Láras rygg!!! Efter 14 dagars riduppehåll tyckte jag det var dags att ta mig upp i sadeln igen. Min svärfar, specialiserad på diagnostisering och rehabilitering av hjärnskador sa ju att lätt motion påskyndar återhämtningen. Så idag fick Lára hjälpa mig med den där "lätta motionen"- och hon var förståss med på noterna! I den här halkan måste det ju dessutom risken att ramla och slå huvudet vara MYCKET större om jag skulle gå en promenad än när jag satt på Láras rygg! Hon är verkligen GRYMT säker på foten - och dessutom får hennes broddar extra bra fäste när isen är så här porös.

Förutom att jag kände mig lite yr gick det också bra att rida! Men jag var faktiskt riktigt förståndig och begränsade mig till 20 minuter (ungefär hälften skritt och hälften "åka tölt"). Löjligt lite, tyckte nog Lára, men för mig var det uppenbarligen alldeles tillräckligt - för efteråt blev jag väldigt trött och fick REJÄL huvudvärk.

Men som jag förstod svärfar så innebär alltså denna typ av ansträngning "nyttig gympa" för hjärnan - till skillnad mot att läsa t ex som i det här läget "bara" innebär en ansträngning.


Hamingja får jag kanske börja kalla "Fröken Januari" nu - för hon och jag var dagens "Kalenderflickor" på TV-kanalen Horse1:s facebooksida! Du som har FB får GÄRNA gå in på deras sida och gilla bilden - så att de ser att vi är MÅNGA som gillar islandshästar!!! 

Inga kommentarer: