fredag 9 januari 2015

"Bara tuta och kör!"

I eftermiddag var det besiktning av Lára-limousinen och tillhörande dragbil som stod på schemat. Släpet är så nytt att det faktiskt var den allra första kontrollbesiktningen - men både släp och bil gick igenom helt utan anmärkningar. "Bara tuta och kör!" sa kontrollanterna efteråt. Skönt!!!

När jag bokade tiden för mer än en månad sedan räknade jag ju inte med att jag skulle ligga hemma i bihåleinflammation av värsta stort... så jag hade valt tiden 15.30 för att det inte skulle inkräkta så mycket på jobbet. Men det visade sig vara tur - för efter att ha vaknat till vid 06.30 för att ta dagens första dos penicillin somnade jag om direkt och sov nästan ända till 11.30. ÄNNU en natt med mer än tolv timmars sömn... trots att jag dessutom sov på eftermiddagen igår. Nu får snart penicillinet börja verka så att det blir någon ände på det här!!!

Johan hjälpte mig ju att hämta hem släpet till Kyrkbyn igår kväll och min plan hade varit att köra tillbaka till Mariebäck direkt efter besiktningen. Men jag var nu så slut att det kändes jättejobbigt bara att köra hem till Kyrkbyn och "fickparkera" ekipaget där och en resa till Mariebäck kändes HELT ogörligt.... Så LESS jag är på att inte orka något...!!!

Desperata tider kräver desperata åtgärder - d v s KOFFEIN i STOR mängd och så SNABBT som möjligt!!! Snabbaste sättet jag kom på var att ratta ekipaget till ICA Maxis stora parkering där det även en fredag eftermiddag fanns gott om plats att parkera och gå in för att köpa en flaska Cola light. Den innehåller ju mer koffein/dl än min andra huvudsakliga koffeinkälla (Earl Grey-)te. Sedan satt jag på en bänk utanför kassorna och tömde flaskan medan det snurrade i huvudet...

Väl ute i bilen igen hade dock koffeineffekten redan slagit till - så jag t o m övervägde att köra till Mariebäck. Men eftersom det snöat en hel del sedan vi hämtade transporten igår kväll var det ju risk att det kunde behövas endel kompletterande handskottning för att få den på plats och jag hade verkligen INTE ork till skottning och att hantera ev annat strul i samband med detta. Men jag hade ju fått en bra kick inför "fickparkeringen" i Kyrkbyn som löste sig utan problem trots att snöröjningen av gatan hade lämnat några ganska rejäla plogvallar att forcera.

På kvällen, när jag hade vilat ett par timmar och Johan (mitt stora STÖD i livet!!!) kommit hem från jobbet följde han mig till Mariebäck med släpet. Och det visade sig vara tur att han var med - för det hade kommit en hel del snö sedan Janne skottade vid hästtransporterna så det var inte helt okomplicerat att få den på plats.

När jag sedan kom till stohagen för att snacka lite med mina tjejer var flocken HELT enig och MKT tydlig i sitt budskap: "VI SVÄLTER!!!" Förutom den extrema hungern verkade hästarna må alldeles utmärkt! Efter att ha klappat om Lára och Hamingja ordentligt passade jag på att kvällsfodra när jag ändå var på plats. Det är ju ett MKT enkelt sätt att göra sig populär!!! Och trots denna aktivitet var jag faktiskt ändå inte alls lika slutkörd som igår när vi (=Johan) körde hemåt igen - kanske har penicillinet börjat få liiiite effekt i alla fall?!!

Inga kommentarer: