torsdag 13 november 2014

Trevlig torsdagstölt!!!

Tyvärr var det ju inte så här soligt och fint - utan helmörkt och 13 grader kallt - när vi tränade på ridbanan i kväll Lára och jag. Men vi hade förståss väldigt roligt ändå!!!

Precis som igår stod gymnastiserande i tölt på programmet. Med minst lika mycket böjda spår och ÄNNU fler Atlivändningar m h a ytterhjälperna! Lára var förståss med på noterna som vanligt och det var tydligt att effekten efter gårdagens träning fortfarande satt i!

Jag kom också ihåg Atlis tips att om det var t ex högerbogen som var svårast att få "på plats" vid förra ridpasset så ska man nästa gång fokusera på detta direkt - redan under igångskrittningen. För att inte ge hästen någon ytterligare tid att befästa detta. Så redan under den första skritten på volt "rev jag igång" med att rida henne utåtställd i vänster varv och varvade med att vända genom volten m h a ytterhjälperna och då f f a ett tydligt stöd på yttertygeln. "Skänklarna kontrollerar bakdelen och tyglarna kontrollerar bogarna!" är ju ett annat av Atli:s mantran!!!

Som förväntat gick det ännu lite snabbare än igår att få henne mellan hand och skänkel i tölten. Dessutom kunde vi länga halsen ytterligare lite idag. Så det blev ett ganska kort ridpass - för när hela hon "var på plats" och hon töltade avslappnat med trevlig längd på halsen nöjde jag mig för idag.

Och nu ser jag verkligen fram emot att fortsätta töltträningen längs vägen - men det blir först på lördag. I morgon får mattes kropp vilodag efter att ha ridit tre dagar i rad - varav ansträngande (men ROOOOLIG) Sylvialektion den första av dessa tre. Men jag kan säga att jag redan lääääängtar till lördag!!!

Inga kommentarer: