onsdag 12 november 2014

Jag heter Anna - och jag har ALLDELES för mycket hästgrejor!!!

Här "finlirar" vi tillsammans med Atli! 
(Bild från förra vintern.)

Efter att länge och väl - och hittills helt resultatlöst - letat efter ett par viktboots som jag hade till Feykir (och visserligen inte använt på över tre år) måste t o m jag erkänna: jag har ALLDELES för mycket hästgrejor...!!! Johan är lite tveksam till om det verkligen finns forskning som stöder att Minesotamodellen fungerar i sådana här (allvarliga) fall... men jag har i alla fall bestämt mig för att försöka lära av Carro i stallet och sälja av endel - så får vi se hur det går!

På ridfronten var det idag åter dags för lycko-Lára och då en omgång "böja och bända" på ridbanan! Lára gillar ju verkligen ALL ridning - men jag måste erkänna att jag själv gillar "finliret" betydligt mer än konditionsträning t ex!

Och idag blev det böjda spår i alla möjliga varianter, i skritt, skrölt och sedan tölt. Mycket STORA, ledande tygeltag för att hon verkligen skulle följa med tygeltaget med halsen och böja sig MYCKET. Bytte dessutom riktning nästan hela tiden - eftersom jag vet av erfarenhet att det fungerar väldigt lösgörande på henne.

När vi hade kommit till tölten och jag red henne utåtställd i vänster varv resp sluta i höger varv kom hon in riktigt fint mellan hand och skänkel och jobbade i en form som jag tror t o m Atli varit nöjd med! Eftersom detta var vårt första träningspass av denna typ på ett bra tag nöjde jag mig där och avrundade träningspasset i skritt. Och då stretchade hon verkligen ut överlinjen ordentligt - det var uppenbarligen skönt att sträcka ut när hon fått jobba ordentligt med ryggmusklerna! Faktiskt nästan så att nosen tog i backen där på volten.. man hade kunnat tro att det var Hamingja jag satt på!

Inga kommentarer: