tisdag 18 november 2014

"Så MODIG du blivit Anna!!!"

Lára står vid staketet och "beställer" ridning!

Det är verkligen TUR att jag - efter 11 års vånda - tillslut vågade trotsa min svåra nålskräck och testa akupunktur! Och igår hörde jag t o m mig själv fråga sjukgymnasten om hon inte kunde sätta lite fler nålar än tidigare!!! "Du har verkligen blivit MODIG!!!" konstaterade hon - och fördubblade antalet! 

Min minst sagt oväntade förfrågan berodde på mina ländryggsmuskler som "spökat" så den senaste tiden - och det har dessutom successivt blivit värre... Sjukgymnasten tror att det är mina onda SI-leder som även resulterat i detta, antagligen p g a att snö och halka gjort att jag spänt mig/belastat lite mer än i vanliga fall. Inte alls roligt med smärta förståss - och nu närmar sig dessutom årets sista All inclusive-ridkurs med stormsteg! Desperata tider kräver desperata åtgärder m a o!!!

Ännu är inte smärtan och krampen i ländryggen borta, men gårdagens behandling resulterade i en rejälare "akupunktur-schwimm" som innebar att jag försov mig två timmar i morse... Det var ett bra tag sedan nålarna senast"klubbade" mig så totalt - så uppenbarligen startades det igång några krävande processer i kroppen av dem! Verkar lovande alltså!!!

Och för att ge kroppen bästa möjliga förutsättningar för läkning bröt jag mitt löfte till Lára om att vi skulle rida idag... Dock brukar jag alltid följa sådana löften med reservationen "om kroppen håller" - så idag får hon acceptera det "finstilta" i vårt kontrakt! 

Inför morgondagen hade jag däremot inte lovat något, för då har jag tid för Hot stone-massage! Det var ett bra tag sedan jag bokade och  med tanke på hur ryggen agerad senaste veckan kunde ju timingen inte ha varit bättre! Hot stone är verkligen att rekommendera - ifall ni inte testat!!! Och för min ömtåliga kropp som inte "tål" vanlig massage är det HELT suveränt! Man blir först insmord i olja och eftersom stenarna värms i varmt vatten blir det ingen friktion alls mot huden. Dessutom är det inget "knådande" utan stenarna får bara glida lätt över kroppen - medan värmen från dem går djupt ner i musklerna och ger massageeffekten. Åååååh  - bara jag skriver om det känner jag hur SKÖNT det är!!! Den enda nackdelen är att man måste tvinga sig att kliva upp från massagebänken efteråt... jag hade lätt kunnat ligga kvar och sova någon timme!!!

Efter dessa behandlingar hoppas jag att ryggen åter är i skick för ridning på torsdag - så att jag kan glädja min Lára med ett efterlängtat ridpass!!!

Inga kommentarer: