lördag 1 november 2014

Gnistrande vackert!!!

Lunchen är serverad!

En verkligen gnistrande dag, med solsken på all rimfrost!!! Precis som igår blev det borstning utomhus (medan Lára åt extra ur höbalen) - det brukar ju annars vara något jag ägnar mig åt när  vårsolen börjar värma! Nattens kyla hade gjort att det var ÄNNU hårdare i backen än igår, så klappret från Láras hovar ekade mellan byggnaderna när vi en stund senare skrittade iväg från stallet.

För att ge Lára ett konditionsträningspass som ändå var så snällt som möjligt mot hennes ben hade jag bestämt mig för att rida galoppintervaller längs sandvägen. Och av den anledningen skrittade vi hela vägen dit också. Varvade sedan höger resp vänster galopp längs sandvägen med skrittpauser och terrängtrav på skogsstigarna intill. Lára tyckte förståss det var jättekul att få galoppera fram och tillbaka - hennes matte är nog inte så tokig ändå?!

Istället för att sedan rida bilvägen direkt tillbaka hem korsade vi denna och red upp längs skogsvägen på andra sidan. Nu kom dock Láras tidigare rätt positiva tankar om sin matte att få sig en REJÄL törn... för av någon outgrundlig anledning tyckte matte att vi skulle skritta i en uppförsbacke!!! Ja, ni hör ju själva hur oerhört korkat det låter...!!!

När vägen åter planade ut fick Lára visserligen galoppera lite mer - men då var ju skadan redan skedd... Strax innan Sylvia och Jannes enda grannar började vi sedan kryssa genom terrängen tillbaka ner till bilvägen. Och där nere hade vi turen att sammanstråla med Elisabeth och fick trevlig sällskap tillbaka hem till stallet!

Inga kommentarer: