söndag 9 november 2014

Att sälja sin bästa vän...

Vad händer i byn idag?! undrar Lára och spanar intresserat över sjön in mot Alviksträsk.

När jag åkte till stallet i morse var det mulet, men solen visade sig snart så jag fick inte bara njuta av min lycko-Lára utan även av en omgång "ljusterapi"!!! 

Med Sylvia mått-mätt kan man säga att vi red långtur idag Lára och jag, för vi passerade faktiskt korsningen vid sjön! Hittills i höst har vi ju bara fokuserat på konditionsträning, Lára är ju så mjuk och smidig i sig själv att det inte varit något problem att jobba henne i en ändamålsenlig form i de olika gångarterna. 

Men nu börjar jag känna att det är dags för ett pass på ridbanan för lite mer "finlir"! Så detta står på tur för vårt nästa ridpass - på tisdag eller onsdag. Det ska bli kul!!!

För en stund sedan kom jag tillslut till skott och lade ut min fina Lára på annons... Verkligen inte lätt när det handlar om ens bästa vän... men efter den fantastiska utvecklingsresa vi haft tillsammans började jag i våras känna att det snart var dags för mig att gå vidare till en ny häst. Jag var dock helt inställd på att det skulle krävas en låååång tids letande - för efter en häst som Lára kände jag ju att ribban satt skyhögt!!! 

Sedan tidigare hade jag förhandlat mig till "första tjing" på Láras avkomma Litlamin. Men hon är bara fyra år ännu och hennes inridning skulle börja först i höst - så för mig som ville ha en betydligt mer "färdig" häst om jag skulle ersätta Lára var ju Litla inte någon bra lösning nu...  Under våren lyckades jag snacka mig till "första tjing" på Sylvias fina Hremsa - men det var ju bara det lilla problemet att Sylvia ville behålla henne "ett litet tag till." Och det där "ett litet tag till" blev successivt bara längre och längre och längre... 

Jag kan ju verkligen förstå Sylvia där, för Hremsa är ju GRYMT fin!!! Själv har jag dock i alla år haft en "secret crush" på Hamingja - men då Sylvia hela tiden sagt att Hammi är den av hennes uppfödningar som ALDRIG ska säljas har det ju känts lika realistiskt att drömma om henne som att ha en kändis på affisch i sitt rum och hoppas att man en dag ska gifta sig trots att man mest troligt aldrig ens kommer att träffas... 

Bara att få möjlighet att rida Hamingja under höstens kurser var därför riktigt STORT för mig! Och när så Sylvia plötsligt svängde helt om och erbjöd mig att köpa henne fanns det förståss bara ett svar!!! Då hade jag redan hunnit koppla in Atli på mitt hästletande och planerade en resa till Island för att prova en häst som han ville sälja åt mig... Men när han hörde att jag kunde få köpa Hamingja sa han direkt att "Hon blir en JÄTTEBRA häst åt dig!!!" 

Sylvia hade dock ett krav innan försäljningen: att hon skulle intensivträna Hamingja några månader först - och det hade jag ju verkligen inget emot! Några veckor av den träningen återstår fortfarande, samt - inte minst - veterinärbesiktningen den 21:a november. Bara att hålla tummarna att inget oförutsett dyker upp då!!! Samt att fina, fina lycko-Lára får komma till ett riktigt bra hem - hos någon som precis som hon tycker om att rida mycket!!! 

1 kommentar:

Jenny Hedman sa...

Stort grattis till fina Hammi! Ser fram emot att följa er resa tillsammans, precis som jag fölt dig ändå sedan Feykirs tid. Lycka till :)