tisdag 22 oktober 2013

Upp till toppen av berget - och fotbolls-VM!..är inte bara titeln på en bra bok av Arne Dahl, utan var också vårt mål för dagen. I Al Ain är man mäkta stolta över sitt berg - Abu Dhabis enda. Där uppe ligger ett hotell vid vars poolområde vi tillbringade dagen medan Eva jobbade. Och det var inte bara den fantastiska utsikten som fick oss att uppskatta stället - med 39 grader i skuggan nere i Al Ain hade vi verkligen inget emot att det var något svalare där uppe!

Och som ni kan se på bilden gick inte maten av för hackor heller! Observera den lilla majonnäsburken i bakgrunden! Det var ju bara att lämna stripsen så blev det perfekt LCHF!

Jodå, den finns i UAE också!

 Eva anslöt efter jobbet och vi njöt av utsikten från hotellets utsiktsplats.


Oooops - unathorized driver...!!! Eva hade verkligen ansträngt sig för att teckna en bilförsäkring som även inkluderade att man kunde låta andra köra bilen, vilket tydligen inte var det enklaste i detta land... När hon frågade bilförsäljaren där hon köpte bilen fick hon svaret: "Vi är araber - vi låter andra köra bilen ändå! Skulle något hända behöver de ju bara ringa dit dig innan de ringer polisen...!" Och eftersom hon har just en XC60 som står högt upp på min önskelista var jag ju VÄLDIGT intresserad av att provköra lite!

 Al Ain i kvällsljus

 Fotbolls-VM (U17) pågår för fullt här i UAE och denna kväll spelade Sverige match i Al Ain. Läge för att uppbåda ett fotbollsintresse m a o!

 Det var tydligen första gången Sverige lyckats kvalificera sig till detta VM och kvällens match var mot favorittippade Nigeria. Så att det tillslut blev oavgjort måste nog anses som en bragd av svenskarna, även om vi faktiskt hade ledningen under större delen av matchen.

 Eva och jag har tagit plats i den svenska hejaklacken!Inga kommentarer: