onsdag 2 oktober 2013

Nästan överdosering av Lára-lyckan??!!!

Åkte till Mariebäck efter jobbet idag och såg verkligen fram emot en ridtur i den vackra höstsolen! Det gjorde uppenbarligen Lára också - för när jag närmade mig hagen och ropade på henne så kom hon inte bara fram till grinden utan hon gnäggade t o m! Gissa om matte höll på att få hjärtslag av lycka??!!

Värmde upp i skritt, trav och tölt på ridbanan innan vi red ut längs bilvägen mot Avan. Mötte något så ovanligt som två personer som promenerade längs vägen och när jag hälsade dem med "Vilket vackert väder det är idag!" svarade de: "Ja, och vilken JÄTTEVACKER häst du har!!!" Inte nog med att de gick längs "vår" väg - de hade öga för hästar också!!!

Efter några galoppintervaller tog vi en lång skrittpaus bort till nya kalhygget. Faktiskt verkade även Lára tycka att det var avkopplande att skritta! Och jag passade på att använda övningar i Basal kroppskännedom på min sits. När vi sedan avverkat terrängvarianterna av skritt, trav och galopp på hygget och i den angränsande skogen vände vi hemåt igen. Kom då ihåg att jag under uppvärmningen glömt låta henne stretcha benom att korsa bakbenen ordentligt på volt - så vi gjorde det på vägen istället.

Sedan satsade vi på tölt - först samlad sådan i kort tempo och sedan en övergång från galopp till ökad tölt. Det går bättre och bättre att göra den övergången tack vare Atlis tips om att man ska hålla hästen lite böjd i övergången. Och idag gick det sedan riktigt, riktigt bra att rida ökat tempo! Kunde ändå behärska mig och ta ner henne i skritt igen, som alltid via samlat arbetstempo, innan hon blev riktigt trött. Men hon verkade ändå uppskatta den avslutande "stretchingtraven".

I morgon blir det ridledigt igen. Men fredag till söndag är det dags för Atlikurs - den sista innan vinteruppehållet!!!

...och så här vackert var det på Luleälven när jag tog färjan hem i kväll!

Inga kommentarer: