torsdag 24 oktober 2013

Stalkervarning och Al Ain by nigh!

Idag skulle Eva och hennes kollegor ha informationsmöten hela dagen - och Eva behövde närvara trots att hon jobbat hela natten... Tur att det var hon och inte jag! Mötet skulle vara på Danat Resort i Al Ain och vi följde med henne dig på morgonen för att tillbringa dagen på hotellets fina poolområde.

Det första vi såg när vi anlände till hotellets parkering var några av spelarbussarna från U17-VM. "Bara inte svenskarna bor här - då blir det väl stalkerwarning på oss som valt detta bland alla hotell i Al Ain...!!!" skojade vi......till dess vi såg den svenska flaggan utanför en av hotellets restaurangen och skylten "Swedish diningingarea"...! Tack vare Eva var vi tidigt på plats och poolområdet var nästan tomt när vi tog plats i våra solstolar. Men under förmiddagen började sedan fotbollsfolket droppa in och vi fann oss snart omgivna av landslagen från Sverige, Mexico och Österrike.

Den svenska landslagsledningen placerade sig alldeles inpå oss - så vi blev nästan delaktiga i deras taktiksnack inför den sista gruppspelsmatchen mot Mexico som skulle spelas kvällen därpå.

Precis när vi börjat ladda för att förflytta oss bort till poolbarens skugga för någon enklare lunch hörde Eva av sig. De åt hotellets fantastiska buffé till lunch och i o m att två i deras sällskap fått förhinder samtidigt som de redan betalat även för dessa, hade Eva fått chefernas godkännande för att bjuda oss på lunch! Vi var förståss inte svårövertalade!!! Maten var fantastiskt god - med många lokala specialiteter - och Eva & Co hann ge oss tips om vad vi borde smaka innan de återvände till sin möteslokal. Innan de gick sa hennes chef: "Se nu till att äta länge och väl!!!" och vi tänkte: "OK - han vara chef...!!!"

I slutet av vår lunch fick vi sällskap av denna tjej - som uppenbarligen är en känd DJ från Ibiza. När vi återvänt till poolområdet och förflyttat oss bort från fotbollsfolket till en "egen hörna" dök åter "Ms DJ" med entourage upp och placerade sig bredvid oss. Nu var det henne det var stalkerwarning på m a o!

När Evas jobbmötesdag var till ända - och hon fortfarande höll sig vaken - var det dags för oss att få uppleva de mest populära varianterna av "fredagsmys" - vilket i UAE istället är "torsdagsmys" då fredagen är ju deras stora helgdag. Första varianten var "Mall waking" - vilket helt enkelt innebär att man "hänger" i någon av deras enorma shoppingmalls. (Fast detta kan också innebära regelrätta motionsvandringar inne i en shoppingmall - under sommartid när värmen gör det nästan omöjligt att vara utomhus.)

Vinnande skönhet?!

För att slå två flugor i en smäll valde Eva denna gång en shopping mall belägen precis vid Al Ains traditionella kamelmarknad, där kameler och andra djur dagligen byter ägare. (När hon nämnt för en libanesisk kollega att hon skulle ta med oss till kamelmarknaden blev dock det mycket förvånade svaret: "Men, VAD ska ni köpa där???!") Utbudet var verkligen stort, men även om kameler tydligen kan vara en mycket bra placering, både om man lyckas köpa en framgångsrik kapplöpningskamel eller en skönhets-dito, så bestämde jag mig för att även i fortsättningen hålla mig till de produkter inom kapitalplaceringsområdet som vi på Handelsbanken erbjuder...! Som vi brukar säga till placeringskunderna: "Köp aldrig en produkt/tjänst om du inte förstår hur den fungerar!!!"

I Al Ain finns ingen Maxrestaurang - ännu. Men Eva har tidigare fått besked av självaste Curt Bergfors att de inom kort kommer att öppna tre restauranger i stan, varav en i det shopping mall som ligger vid kamelmarknaden. Och nu kunde vi se med egna ögon att det var på gång. Innan årsskiftet ska det visst finnas 15 Maxrestauranger i UAE - men steget från Gällivare till Förenade Arabemiraten är väl inte så långt?!

Den andra delen av traditionellt "torsdagsmys" visade sig att ha grillpicknick tillsammans med familj och vänner ute i någon av de stora parkerna, som alla är upplysta kvällstid. Vi åkte till några ställen där vi promenerade runt i mörkret och såg stora skaror vitklädda män och svartklädda kvinnor samt barn i mängder samlade runt grillar och eldar. Det såg mysigt ut! Men f f a det enorma område en bit utanför stan där schejken låtit anlägga grönska för att skapa en stor dal såg också ganska besynnerligt ut... efter en stund kom vi på att allt sammans snarast såg ut som en enorm variant av en modelljärnväg!

Inga kommentarer: