lördag 12 oktober 2013

Det ska börjas i tid!

Idag var det dags för Olivia att börja rida( islandshäst) på riktigt! Hremsa har minst dubbelt så låååånga ben som Olivias lille Kippy, men ändå fixade den talangfulla tjejen både att trava och tölta!!! "Det ska börjas i tid...!"

När jag satt och åt frukost i morse fick jag plötsligt för mig att kolla väderprognosen på datorn. Och när SMHI:s prognos sa att det skulle börja regna tidig förmiddag - och en blick på klockan visade att nästa färja skulle gå om bara 15 minuter - blev det plötsligt bråttom! På med kläder och ut i bilen. Jag brukar räkna med att jag behöver 15 minuter på mig att köra till färjeläget, och nu hade jag mindre än så. Men jag hoppades att det skulle vara några bilar som skulle köra av färjan och några fler än jag som skulle köra på - och precis så tur hade jag, vilket gav mig de extra minuter jag behövde!

I stallet blev det sedan snabb borstning innan sadlingen - och ändå alldeles för mycket enligt Lára. För nu när hon har lite längre päls på kroppen river inte ens en piggborste i plast tillräckligt mycket, utan allt kittlas så infernaliskt... När vi strax efteråt gick ut genom stalldörren kunde jag belåtet konstatera att det fortfarande inte börjat regna - och att det var riktigt skönt i luften! 

Inledde ridpasset på ridbanan, med en grundling uppvärmning "enligt Atlis ordination". Därefter tränade vi lite halt - rygga med lätt säte - rida fram i tölt, halt - o s v. Samt att använda samma hjälper till att aktivera henne ordentligt i tölten. Tyckte vi var ganska duktiga (och söta) men sedan Olivia och Hremsa också kommit in på ridbanan var det ju alldeles uppenbart att vi "låg i lä"... Dock hade min plan ändå varit att bara värma upp på ridbanan och sedan rida ut längs vägen - och där skulle vi ju inte behöva bli jämförda med någon annan... 

Efter en skrittpaus ner till bilvägen tränade vi vidare på den ökade tölten. Tyckte det var lite svårare att hålla henne avslappnad idag än igår, men lyckades ändå hålla det på den nivån att hon höll takten. Därmed började hon aldrig stressa upp sig heller. Som vanligt gjorde jag nedtagning till riktigt samlat arbetstempo innan vi tog skrittpaus. Och när jag sedan vände hemåt och föreslog trav sträckte hon genast ut överlinjen och började frusta belåtet. Trots att vi verkligen "gasat på" innan hittade vi den viktiga "off-knappen" direkt m a o!!! Det känns som att vi redan kommit in i en god cirkel när det gäller ökade tölten!

Inga kommentarer: