måndag 28 oktober 2013

Dags att åka hem igen...

Förutom endel kläder (samt Västerbottensost) hade vi med oss en trave svenska pocketböcker till Eva - vilket som uppskattades som synes! För att hushålla med de få svenska böcker hon haft hade hon hittills bara tillåtit sig att läsa dem under lugna stunder när hon jobbat natt. Men nu verkade hon vilja läsa alla på en gång!

Emiratpar på shoppingrunda. 

När det var dags för oss att åka hem skulle planet från Dubai Airport inte lyfta förrän 02.30 (och sedan blev det dessutom försenat.) Vi lämnade Kohr Fakkan vid 18-tiden när det börjat skymma och väl i Dubai tillbringade vi tiden fram till kl 23 i ett shopping mall (det där lilla, som jag nämnt tidigare, med bara ca 7 000 parkeringsplatser...!) Tack vare att vi haft med oss både böcker och kläder till Eva på resan ner hade vi ju ovanligt mycket plats i väskorna för shoppingfynd. Snacka om win win-situation!!!

På flygplatsen blev det sedan ett kärt återseende med Business Loungen - som utsågs till världens bästa lounge 2010. När vi varit på kryssning vid Arabiska halvön 2011 skulle vi flyga hem från Dubai Airport vid 7-tiden på morgonen och behövde lämna hotellet vid 05. Den enda frukost som då fanns att uppbringa på vårt fina hotell var rostbröd med marmelad - d v s det blev ingen frukost för mig... Men i loungen hade de dukat upp värsta hotellfrukostbuffén och jag fick kalasa på både äggröra och "beefbacon"! 

Den här gången var förväntningarna därför högt ställda, men de infriades verkligen! Nu var det stor middagsbuffé istället (vad annars vid kl 01 på natten?!!) Vi hade visserligen ätit god middag med Eva vid 22-tiden men jag kunde ändå inte låta bli att fylla på lite med en gryta på den goda hammour-fisken man ofta får här samt blandade skaldjur. GOTT! Att vi sedan fick var sin tandborste med tandkräm gjorde ju inte saken sämre!

Nu säger vi "Borta bra men hemma bäst" - fast ser redan fram emot nästa gång vi får tillfälle att besöka Eva i UAE! 

1 kommentar:

Ulla Hannu sa...

Hej Anna!
och tack för en så trevlig reseskildring. Väldigt roligt att få se hur Eva lever och bor. Känns också tryggt att du och Johan nu lagt grunden för oss som kommer efter :) Som alltid kanonfina bilder. Tackar och bockar gör

Ulla