måndag 28 oktober 2013

Den som väntar på något gott...

"Den som väntar på något gott... löper oerhört stor risk att svälja ihjäl!!!" Gammalt hästordspråk.

Idag var ÄNTLIGEN Láras påtvingade höstlov över! Matte var tillbaka från UAE - om än lite "mosig" efter att bara ha sovit ca fyra timmar (i en flygplansstol) under de senaste 30 timmarna. Men det första som måste åtgärdas är självklart hästabstinensen!

De "regnflyg" som man i UAE skickar upp så snart ett moln visar sig på himlen - för att försöka utlösa regn - verkade tyvärr ha omdirigerats till Luleå istället... Tillsammans med temperaturskillnaden på mer än 35 grader kändes det riktigt ruggigt ute - och inte ens riktigt ljust mitt på dagen... Men med en dos Lára såg ju allt genast så mycket ljusare ut!

Vi red längs båda vägarna "bakom bommen". Först den vänstra, som varit den enda där ridning varit tillåten de senaste åren. Trots regnet var det hårdfruset i backen, så vi enades om "kasta toppi"/skrölt så att Lára ändå i alla fall NÄSTAN fick springa - utan att vi riskerade allt för hårt belastning på hennes ben. Med låååång hals var detta förståss mycket bra träning för att stärka musklerna i hennes överlinje!

Uppe vid vändplanen jobbade vi en stund på volt i skritt - och hon kändes så oerhört mjuk och fin! Massörens behandling av henne förra veckan hade uppenbarligen haft god effekt! (Han hade då konstaterat att hon var bättre i de muskler/muskelfästen som varit irriterade sist. Men att hon var lite stel på höger sida av halsen, vilket han fick åtgärda.)

När vi sedan red in på den högra vägen bakom bommen visade sig underlaget vara mycket bättre/mjukare, så vi vågade oss både på trav med lååång hals och ett par galopper på temat "så långsamt som vi bara kan". Ett svårt tema för racer-Lára som hon ändå hanterade med ovanlig bravur...!!! 

Inga kommentarer: