söndag 30 september 2012

Hejdå hönsen...


Så här går det till när man sandbadar! Ännu en av Johans härliga hönsbilder! Klicka så att den förstoras, så att ni verkligen ser hur härligt sanden sprätter!!!

Igår kväll blev det i all hast bestämt att hönsens riktiga matte skulle komma förbi oss idag för att hämta hem dem och idag åkte de... men det var definitivt inte utan protester från hönsens sida - vilket förståss hedrade dem!!!

Det hade regnat sedan tidig morgon, så jag tyckte hönsen såg ganska bedrövliga ut... blöta och sandiga... Men Anna, som skulle hämta dem, tyckte de var jättefina som tur var! (Hon järmförde förståss med de "ruggugglor" hon lämnat bort i början på juni.)

För att ha en chans att ta fast dem var vi tvungna att släppa ut dem ur buren och jag hade dessutom lite spagetti att locka dem med. Först ut var förståss Fru Kinell och jag kunde förvånansvärt lätt få ett grepp över ryggen och sedan placera henne i flyttkartongen de skulle åka i.

Men i o m detta förstod ju de andra att något var på gång, så det var BETYDLIGT svårare att ta fast dem. Och när höna var infångad och skulle stoppas i kartongen hoppade Fru Kinell ut igen - så jag blev tvungen att fånga henne en gång till! :-O Johan påpekade att det var mitt fel att hon hoppade ut - jag har ju tränat henne på att hoppa genom att hänga spagetti resp strimlor av sallad uppe i burtaket.... och imponerats av hennes vristspänst!!!


Här är höna nr 4 infångad - om man tittar riktigt noga ser man att jag håller i henne. Innan dess hade hon hunnit beklaga sig mycket högljutt över att hennes kompisar försvunnit...


När så alla fyra var i flyttkartongen - snabbare än jag hade vågat hoppas - drog jag mig till minnes att Fru Kinell varit på väg ut ur kartongen flera gånger när de åkte hem till mig. Så för säkerhets skull tejpade vi igen locket den här gången. Sedan var det bara att säga "Hejdå hönorna och tack för i sommar!" Samt avtala med "höns-Anna" om att få hyra fem hönor av henne igen nästa sommar. Hon kommer tydligen att ha många varianter av rashöns att hyra ut då, men jag tingade värphöns igen när hon förklarade att de andra sorterna inte alls värper lika mycket.

I vinter kommer hon att lägga ägg från "våra" hönor på kläckning för att ha nya och fräscha värphöns att erbjuda nästa sommar. Så kanske kommer Fru Kinell, Kelu, Lillan eller den namnlösa att vara mamma till någon av de hönor som ska bo hos oss då!


Inga kommentarer: