lördag 29 september 2012

Det ska börjas i tid!


Mina föräldrar hittade bl a denna bild när de gick igenom gamla foton. (De har MYCKET av den varan, i o m att de båda alltid varit mkt fotointresserade och hade eget fotolab hemma innan digitalkamerorna kom.) Det ska börjas i tid, som synes! Vi kom fram till att jag är 7 eller 8 år gammal på bilden.

Jag gjorde hästar av allt möjligt under min uppväxt, t ex en jättestor, rektangulär kartong som jag ställde på högkant. Mamma gjorde också en jättefin häst till mig hos mormor och morfar: byggde en träbock, monterade en bit av en böjd trästam som hals och huvud, samt - som kronan på verket - riktigt tagel i man och svans! (Fast inte hästtagel utan från kosvansar.) Den hästen hade även lyxtillbehör som riktig grimma och träns från morfars sista arbetshäst - och kunde t o m stå i riktig box i deras ladugård!

Jag minns också hästen på bilden ovan väldigt väl. Stommen var en kontorsstol - och tack vare hjulen kunde den till skillnad från mina andra "hästbyggen" faktiskt röra på sig. M a o var den ju så OERHÖRT verklighetstrogen!!! 

Inga kommentarer: